Yamuna ja keho kiittää
Kuva: Pixabay

Kehonhuollon uudet tuulet

Niin tanssijoiden kuin tavallisten harrastajienkin on hyvä pitää kehostaan huolta, jotta vältyttäisiin vammoilta ja kiputiloilta. Yamuna on kehonhuoltolaji, jolla voidaan helpottaa kipuja ja stressin oireita sekä lisätä liikkuvuutta. Yamunassa käytetään erilaisia joustavia palloja, joiden avulla voidaan kohdentaa hierontaa oikeaan paikkaan. Jännitykset helpottavat ja kehon linjaus palautuu jälleen oikeaan uomaansa. 

Yamuna Body Rolling ® on rekisteröity kehonhuollon menetelmä, jonka kehitti Yamuna Zake Yhdysvalloissa. Yamunan ideana on erityisten pallojen sekä hengityksen avulla hoitaa kehon lihasten epätasapainotiloja ja pitää yllä voimaa, liikkuvuutta ja ryhtiä. Kehon elastisuus ja dynaamisuus liikkeissä paranevat ja treenaaminen on jälleen helpompaa. Liikkeet ovat tarkkaan kohdennettuja ja ne tehdään hitaasti hengityksen tahdissa. Tavalliseen putkirullailuun verrattuna, Yamunassa liikkeiden kohdentaminen ja kehon painon käyttäminen on huomattavasti tarkempaa. 

Yamuna vapauttaa kehon potentiaalin

Yamunan kantavana ajatuksena on, että kehon hyvinvointi ja tasapaino palauttaa sen kaiken potentiaalin jälleen käyttöön. Tanssiminen on hyvin kokonaisvaltaista liikuntaa, joten kehonhuollonkin olisi hyvä olla. Menetelmässä yhdistyy sekä harjoittelu että hoito ja kehonhuoltopallot ovat tärkeä osa sitä. Yamunaa ohjaavat sertifioidut opettajat ja Suomessa sertifioituja ohjaajia on tällä hetkellä neljä. Lisätietoa tästä menetelmästä löydät täältä


Muita kiinnostavia juttuja!