VIRTA-kantaesitys nähdään festivaalin avajaisissa
Kuva: Pixabay

VIRTA-kantaesitys festivaalin avajaisissa

Kuopio Tanssii ja Soi tuottaa yhteistyössä tanssioppilaitosten kanssa kaupunkitilaan sijoittuvan nykytanssiesityksen, joka kokoaa yli sata tanssin opiskelijaa yhteisen luomistyön äärelle. Teos kantaesitetään festivaalin avajaispäivänä 15.6.2022.

”Haaveenani on jo pitkään ollut toteuttaa kaupunkitilaan sijoittuva teos suurelle esiintyjäjoukolle, ja odotan innolla yhteistä luomisprosessia yli sadan nuoren kanssa. Vertailun ja vastakkainasettelun sijaan VIRTA kutsuu tanssin opiskelijoita ympäri Suomea yhteisen, elämyksellisen päämäärän äärelle. Festivaaliympäristö on loistava kehys hankkeelle, koska se ohjelma- ja kurssitarjonnallaan tarjoaa samalla valtavasti muita mahdollisuuksia tanssin ja toisten tanssista innostuneiden kohtaamiseen!” Lehtopolku kertoo.

VIRTA luo uutta, hetkellistä arkkitehtuuria Kuopion kaupunkikuvaan ja tuo tanssin kohdattavaksi myös epätavallisissa ympäristöissä. Tanssijoiden virta lähtee liikkeelle eri puolilta keskustaa klo 10.40 ja kohtaa torilla. Avajaiset alkavat klo 11.00.

Kantaesitystä mahdollistamassa Työeläkeyhtiö Elo sekä OP Pohjois-Savo

Katso lisätiedot


Muita kiinnostavia juttuja!