18.6.2019

TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) aloituskurssi

”TRE toimii palauttavana, kehoa ja mieltä mobilisoivana ja avaavana prosessina. Se on kohdallani vaikuttanut ratkaisevasti työhöni tanssijana ja esiintyjänä. TRE on syventänyt ymmärrystäni minuudesta ja voimistanut merkittävästi läsnäolon kokemusta niin esiintyessä kuin elämässäni yleensä.” - Heidi Naakka, tanssitaiteilija

TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) on toiminnallinen ja tehokas harjoitusmenetelmä, joka käynnistää kehon luontaisen palautumisen stressin ja traumojen synnyttämistä jännitteistä. TRE-menetelmä on kaikille helposti opittavissa ja sen vaikutukset ovat välittömät.

Mikäli sinulla on diagnosoituja sairauksia (sydän- tai verisuonisairauksia, korkeaa verenpainetta, psyykkisiä sairauksia, epilepsiaa jne.) olethan yhteydessä kurssimyyntiin sales@kuopiodancefestival.fi. Diagnoosit eivät useinkaan estä TRE:n harjoittamista, mutta asiasta on hyvä keskustella hoitavan lääkärin ja TRE-ohjaajan kanssa.

TRE-kurssi sopii niin aloituskurssiksi kuin jo TRE-menetelmään tutustuneille.

Ilmoittautuminen: 1.2.2019 klo 10.00 alkaen
Paikka: Element Studio
Opettaja: Sonja Packalen
Hinta: 75,00 €

18.6.2019 | klo 14:30
18.6.2019 | klo 17:30

Aikataulu

Tiistai
14:30
17:30
Element Studio

TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercise)

TRE on toiminnallinen ja tehokas harjoitusmenetelmä, joka käynnistää kehon luontaisen palautumisen stressin ja traumojen synnyttämistä jännitteistä. TRE:n avulla voit helpottaa stressioireitasi ja edesauttaa rentoutumista sekä edistää rasituksen jälkeistä palautumista. TRE on neurologis-fysiologinen prosessi, jossa HYVIN yksinkertaisella liikesarjalla aikaansaadaan kehossa kaikille nisäkkäille ominainen jännityksiä vapauttava tärinä. Tärinää ei ylläpidetä lihastyöllä, vaan keho tärisee “rennossa” tilassa.

Menetelmä on kaikille helposti opittavissa ja sen vaikutukset ovat välittömät.

Menetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, tohtori David Berceli. Kyseessä on itsehoitomenetelmä ja kun siihen on perehtynyt koulutetun ohjaajan johdolla TRE-harjoitetta voi tehdä myös itsenäisesti kotona.

TRE:stä voi saada apua mm. stressiin, jännittämiseen, unettomuuteen, rentoutumiseen tai ahdistuneisuuteen

TRE:n myötä on todettu myös vähemmän lihas- ja selkäkipuja, lisääntynyt notkeus,  vähemmän vanhojen vammojen aiheuttamia haittoja, enemmän energiaa ja kestävyyttä, parantunut impulssikontrolli ja tunteiden hallinta.

Sijainnit

Element Studio, Maaherrankatu 21

Festaripassi

Jos olet maksanut kurssisi 30.4.2019 mennessä, saat festaripassin. Passilla voit ostaa edullisesti lippuja saman päivän esityksiin, mikäli tilaa on (liput myynnissä Musiikkikeskuksen lippukassalla klo 12 alkaen ja Kaupunginteatterin lippukassalla 1h ennen esitystä, koskee yli 15 € maksavia lippuja). Voit noutaa festaripassin Festival Shop & Infosta Musiikkikeskukselta 12.–18.6. klo 10–18. Festival Shop & Infosta löydät myös festaripaidat ym. tuotteet.