Seminaari: Tiedolla taitoa tulevaisuuteen
Kuva: Pixabay

Tiedolla taitoa tulevaisuuteen-Kivutonta liikettä ja levollista unta

Aika: 18.6. klo 12-15

Paikka: Kuopion kaupunginteatterin Minna-lämpiö, hybriditapahtuma, kuvaus: Kimmo Salven. Puhetta johtaa Heikki Tikkanen (Liikuntalääketieteen professori, Itä-Suomen yliopisto)

Seminaaria pystyy seuraamaan myös striimin kautta. Striimiin pääset tästä

Ohjelma:

klo 12.00 Tervetuliaissanat Riku Lehtopolku/Kuopio Tanssii ja Soi                                 
klo 12.05 Esittelyt ja aloitus/Heikki Tikkanen                                                                           

Nivelrikko
klo 12.10-12.40 Lauri Stenroth (liikuntatieteiden tohtori, dosentti): Onko kuormitus hyödyllistä vai haitallista nivelilleni? – Biomekaaninen näkökulma nivelrikon syntyyn, hoitoon ja ehkäisyyn
klo 12.40-13.00 Liisamari Krüger (lääketieteen tohtori ja fysiatrian erikoislääkäri, Työeläkeyhtiö ELO): Nivelrikko ja kipu – säilyykö elämänlaatu?
klo 13.00-13.30 keskustelua

Uni
klo 14.00-14.30 Markku Partinen (Neurologian erikoislääkäri, uni- ja liikennelääketieteen erityispätevyys, LKT): Kuka untasi valvoo?
klo 14.30-14.45 Samu Kainulainen: Uni kotona ja laboratoriossa
klo 14.45-15.00 keskustelua

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Duodecim, Savonia AMK, Itä-Suomen Yliopisto,  Työeläkeyhtiö ELO, Kuopion Seudun Hengityssäätiö sr sekä Kuopio Tanssii ja Soi.

Ilmoittaudu mukaan tästä

Liisamari Krüger on lääketieteen tohtori ja fysiatrian erikoislääkäri. Hän on toiminut Työeläkeyhtiö Elon ylilääkärin tehtävässä vuodesta 2019 alkaen. Krügerin aiemmalta työuralta löytyy vakuutuslääketieteen lisäksi potilastyötä tuki- ja liikuntaelinpotilaiden ja erityisesti kipupotilaiden parissa sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Liisamari Krüger on myös ammattiviulisti ja hän on toiminut aktiivisesti musiikkilääketieteen parissa.

Lauri Stenroth työskentelee Suomen Akatemian tutkijatohtorina Itä-Suomen yliopistolla. Hänen tutkimustoimintansa keskittyy ihmisen liikkumisen biomekaniikkaan ja keskeisenä tutkimusaineena on viime vuodet ollut polven nivelrikko. Kuluneen vuoden hän työskenteli vierailevan tutkijana Kööpenhaminan yliopistossa ja yliopistollisessa sairaalassa selvittäen polven vamman vaikutuksia polven kuormittumiseen.

Markku Partinen (Neurologian erikoislääkäri, uni- ja liikennelääketieteen erityispätevyys LKT, professori) on suomalaisen unilääketieteen edelläkävijä ja kansainvälisesti arvostettu asiantuntija. Hän on toiminut mm. Maailman Unilääketieteen yhdistyksen (WASM) presidenttinä. Suorittanut eurooppalaisen somnologin (expert in Sleep Medicine) - tutkinnon, unilääketieteen erikoislääkäri (NOSMAC). Toiminut tutkijana useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä tutkimusyhteistyöfoorumeissa. Uniapnean, kuorsaustutkimuksen sekä narkolepsiatutkimuksen uranuurtaja ja kehittäjä.

Samu Kainulainen on yliopistotutkija lääketieteellisen fysiikan, signaalinkäsittelyn ja unilääketieteellisen tutkimuksen alalla. SmartSleep-hankkeen projektipäällikkö. Erikoistunut unilääketieteen mittaustekniikoihin, fysiologisten signaalien analytiikkaan ja data-analyysiin. Vahvin osaamisalue translationaalinen unilääketieteen tutkimus.


Muita kiinnostavia juttuja!