Kai Kuusisto

Suomen ensi-ilta

Tero Saarinen Company &
Helsingin Barokkiorkesteri

Third practice                                  

Koreografia & konsepti Tero Saarinen 
Musiikki Claudio Monteverdi 
Musiikin johto, sovitus Aapo Häkkinen 
Valosuunnittelu Eero Auvinen 
Projisointisuunnittelu Thomas Freundlich 
Pukusuunnittelu Erika Turunen 
Äänisuunnittelu Marco Melchior 
Koreografin assistentit Henrikki Heikkilä, Satu Halttunen
Solisti (virtuaalisopraano) Núria Rial 
Solisti (tenori) Topi Lehtipuu
Tanssi Tero Saarinen Company: Jenna Broas, Won Won-Myeong, Annika Hyvärinen, David Scarantino, Eero Vesterinen, Pekka Louhio
Musiikki Helsingin Barokkiorkesteri: Julien Martin (nokkahuilu), Maite Larburu ja Aira Maria Lehtipuu (viulu), Mikko Perkola (viola da gamba), Eero Palviainen (teorbi), Aapo Häkkinen (cembalo)

Kesto 70 min, ei väliaikaa

Tero Saarinen Company saapuu Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalille teoksellaan Third Practice heti maailmanensi-illan jälkeen. Helsingin Barokkiorkesterin kanssa toteutettu teos pureutuu arvojen ja perspektiivien muutokseen yhteiskuntamme murrosvaiheessa. ”Minua kiinnostaa, kuinka joudumme juuri nyt kalibroimaan olemassaoloamme ja pohtimaan ihmisyyttämme: suhdettamme maailmaan, sen muutokseen ja historiaan. Käännekohdissa on aina mahdollisuus löytää, mutta ikävä kyllä myös unohtaa.” Saarinen kertoo. Suomen ensi-ilta on kesäkuussa, Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla Kuopion kaupunginteatterissa.

Yleisöllä on mahdollisuus päästä seuraamaan teoksen avoimia harjoituksia Kansallisteatteriin toukokuussa. Maailman ensi-iltansa Third Practice saa kansainvälisenä yhteistuotantona Italiassa toukokuun lopussa 2019.

Helsingin Barokkiorkesteri on tunnettu tuoreista näkökulmista vanhaan musiikkiin, mutta yhteistyö Saarisen kanssa vie orkesterin jälleen uuden äärelle. ”Vaikka teoksen musiikki on leimallisesti tiettyä epookkia, näyttämölle aukeava maailma tulee olemaan abstrakti. HeBon näkökulmasta erityisen avartavaa on äänentoiston, virtuaalisolistin ja liikkeen yhdistäminen livemuusikoiden työhön. Myös madrigaalien osittain improvisatorisen luonteen suhde näyttämöratkaisuihin ja yhteistyöhön tanssijoiden kanssa on mielenkiintoinen haaste”, kommentoi teoksen musiikin johtava ja sovittava HeBon taiteellinen johtaja Aapo Häkkinen.

Vuonna 1996 perustettu Tero Saarinen Company on suomalaisen tanssin lippulaiva maailmalla. Ryhmä on esiintynyt 40 maassa, kaikissa maanosissa, maailman johtavilla esittävän taiteen näyttämöillä. Vuodesta 1997 toiminut Helsingin Barokkiorkesteri on Suomen merkittävin vanhan musiikin toimija ja yksi Euroopan arvostetuimmista periodiyhtyeistä.

Third Practicen taiteelliseen tiimiin kuuluvat Saarisen ja Häkkisen lisäksi valosuunnittelija Eero Auvinen, projisointisuunnittelija Thomas Freundlich, pukusuunnittelija Erika Turunen, äänisuunnittelija Marco Melchior sekä koreografin assistentti Henrikki Heikkilä. Laulusolistit ovat tenori Topi Lehtipuu ja virtuaalisesti esiintyvä sopraano Núria Rial. Teoksessa on solistien ohella 12 tanssijaa ja muusikkoa. Kantaesitys toteutetaan Jane & Aatos Erkon säätiön tuella.

Tuotanto Tero Saarinen Company Jane & Aatos Erkon säätiön tuella
Yhteistyössä Fondazione Teatro Amilcare Ponchielli (Italia) 
Kiitos Rassegna di Danza & Festival Monteverdi (Fondazione Teatro A. Ponchielli, Cremona, Italia), ATER – Associazione Teatrale Emilia Romagna (Italia), Kuopio Tanssii ja Soi, Stoa

Näytökset ja liput

17.6.2019
21:00
Kuopion kaupunginteatteri
48,50 €
18.6.2019
21:00
Kuopion kaupunginteatteri
48,50 €


Muita esiintyjiä