Kuva: Pixabay

Energiaa aamuun taijilla

Tarmo Hakkarainen on tuttu monelle Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin ystävälle aamutaijin ohjaajana. Tänäkin vuonna taijitunteja on tarjolla Musiikkikeskuksen Valohallissa klo 9.00 alkaen. Viitenä aamuna festivaaliviikon aikana kehoa pääsee herättelemään lempeillä harjoitteilla. Aamutaijiin on kaikille vapaa pääsy, joten tässä on oiva tapa tutustua uuteen lajiin. Katso tarkemmat päiväkohtaisen aikataulut tästä.

Tarmo on jo kolmenkymmenen vuoden ajan syventynyt rakastamiinsa lajeihin ja hän ohjaa taojoogaa, taijia, chi kungia ja meditaatiota sekä toimii hierojana. Myös kirjan Polku sisäiseen harjoitteluun laatineen Tarmon taijiaamut sopivat kaikille, jotka haluavat pienen hetken rentoutta ja rauhallisuutta päivänsä alkuun. Alla olevilla videoilla Tarmo kertoo enemmän itsestään ja antaa myös vinkkejä helppoon ja rentouttavaan hierontaan. 

Taiji ja taistelutaito

Kerrotaan, että taijin ensimmäinen muoto on kehitetty jo 1300-luvulla. Alun perin kyseessä on ollut taistelutaidon kehittäminen, mutta nykyisin laji on kokonaisvaltaista liikuntaa, jolla tähdätään kehon ja mielen rentouden kehittämiseen. Taijissa on paljon erilaisia tyylisuuntauksia ja periaatteita, joiden opiskeluun voi käyttää vaikka ihmisiän. Suomessa kehitetty Asahi on saanut vaikutteita erilaisista itämaisista lajeista mm. juuri taijista ja joogasta. 


Muita kiinnostavia juttuja!