Kuopio Tanssii ja Soi avaa kesän
Kuva: Pixabay

Tanssiviikko on kesän avaus

15.–21.6. pyörähtää pitkän odotuksen jälkeen käyntiin jälleen Kuopio Tanssii ja Soi. Kuopion kesä ja samalla festivaalitarjonta on perinteisesti alkanut tanssiviikosta, joka järjestyksessään on jo 53. Nähtävää ja koettavaa löytyy varmasti kaikille sille huikeiden pääesitysten lisäksi tarjolla, on paitsi kursseja myös paljon toriohjelmaa ja muuta oheisohjelmaa. Kysymykseksi saattaakin muodostua, mitä tästä runsaudenpulasta valitsisi. 

Toiminnanjohtajana virkaa tekevä Sirpa Miettinen on puolestaan astunut uuteen tehtäväänsä innostuneella mielellä. "Katsomme positiivisella asenteella kesään ja uskomme, että yleisökin löytää jälleen tanssin pariin. Tapahtumia ja yhdessä kokemista on varmasti jo odotettu yleisönkin parissa."

Festaria tehdään täysillä

Vaikka korona onkin kurittanut kulttuuria ja kotona on saatu kykkiä urakalla, Tanssii ja Soin toimistolla on luottavainen ilmapiiri. Kulttuurialan pariin muutaman vuoden tauon jälkeen palannut tuottaja Maija Parviainen kertoo, että kaikki ovat innoissaan tulevasta kesästä. "Odotan kovasti, että pääsemme kaikki kokoontumaan yhdessä tanssin ympärille. Kuopio Tanssii ja Soi on toivottavasti myös tulevaisuudessa koko kansan omaksi ottama festivaali."

 

Maija Parviainen, Sirpa Miettinen, Pia Repo

Kuopion festaritiimi valmiina kesään! Vasemmalta oikealle: tuottaja Maija Parviainen, toiminnanjohtaja Sirpa Miettinen ja tuottaja Pia Repo. Taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku oli kuvanottohetkellä työstämässä festivaalia Helsingin päässä.

Viimeisimpänä festivaalin tekijäkaartiin liittynyt tuottaja Pia Repo kertoo, että Kuopio Tanssii ja Soi oli aikoinaan yksi niistä syistä, jotka johdattivat työskentelemään tanssin parissa. "Tanssi oli rakas harrastus ja Tanssii ja Soi kesän kohokohtia. Festivaali on aina kuulunut jollain tavalla elämääni, ensin harjoittelupaikkana ja myöhemmin myös muiden työyhteyksien kautta."

Kulttuurin kokemista on odotettu

Muutaman vuoden ajan monia esityksiä, jopa festivaaleja on järjestetty erilaisin toteutuksin paljolti verkossa. Ruudulta katsottuna monista esityksistä jää kuitenkin puuttumaan tapahtuman oma tunnelma ja yhteisöllisyyden kokemus. Elämykseen panostaminen on samalla myös omaan hyvinvointiin panostamista. Livenä koettu taide tai tapahtuma voi olla hyvä tapa ottaa pieni hengähdystauko arjen keskellä ja katkos erityisesti runsaaksi kasvaneeseen ruutuaikaan. Ja onpa Kuopio Tanssii ja Soi saanut monta mainintaa myös paikallisen Viikkosavon kuopiolaisin ilmiö -kyselyssä. Toritapahtumat ovatkin monelle kaupunkilaiselle se ensikosketus festivaaliin. Festaritiimi toivottaa kaikki tervetulleiksi Kuopio Tanssii ja Soille!


Muita kiinnostavia juttuja!