Tanssin perässä maailmalle?

Festivaalin esiintyjät voi nähdä myös maailmalla

“We’re in the business of inspiring people. I want to change lives, like my life was changed.”
– Hofesh Shechter

Hofesh Shechterin upea ja ajatuksia herättävä Grand Finale nähtiin Kuopiossa festivaaliviikolla ja seuraavan kerran tämä teos on mahdollista nähdä Tukholmassa 13.-15. marraskuuta Dansens Hus -talossa. Sydney Dance Company kiersi kansainvälisellä kiertueellaan Itävallan, Suomen ja Puolan, jonka jälkeen ryhmä palaa kotimaahansa. Heinäkuun lopussa ryhmä esiintyy Darwinissa ja Alice Springissä. Compagnie Pál Frenák esiintyy seuraavaksi kotimaassaan Unkarissa teoksella Frisson 28. heinäkuuta, LUTTEn seuraavia esityspäiviä ei ole vielä tiedossa. 

Jos ei halua poistua liian kauas kotimaan kamaralta voi suunnata Saksaan, jossa on mahdollista nähdä Tero Saarinen Company ja Breath -teos, jolla ryhmä esiintyy Colours International Dance Festivalilla, Stuttgartissa 10. ja 11. heinäkuuta. Mikäli suuntana on esimerkiksi Espanja, Iron Skulls Co. esiintyy mm. Sevillassa Kintsugi-teoksella. 

Ja ihan Suomessakin voi nähdä Kuopio Tanssii ja Soilla esiintyneitä taiteilijoita, sillä Les Ballets Trockadero de Monte Carlo saapuu marraskuussa Mikkeliin! Ryhmien esiintymisaikataulut ja -paikat löytää helpoiten heidän omilta Facebook- tai nettisivuiltaan. Kotimaisia vielä tulossa olevia tanssifestivaaleja ovat mm. Full Moon Dance Festival Pyhäjärvellä sekä syyskuussa Oulussa järjestettävä OuDance-festival.


Muita kiinnostavia juttuja!