Tanssii ja Soi testaa: Cryohoito

Mitä on Cryonic?

Cryonic eli huippukylmähoidossa ei kauaa nokka tuhise, kun Element Studion Riikka Sabat suuntaa laitteen "suihkupään" hoidettavaa aluetta kohti. Tällä kertaa hoidettavana on nilkan vamma, mutta hoito sopii myös ennaltaehkäisyksi. Huippukylmähoidon periaate on tuottaa niin sanottu termoshokki. Kuulostaa pelottavalta, mutta ideana on kuitenkin saada aikaan hermostollinen vaikutus, joka vähentää kipua ja rentouttaa lihakset ja lihaskalvot. Termoshokki saa siis aikaan kehossa luonnollisen paranemismekanismin.

Hoito sopii kaikille, tavallisille liikkujille sekä paljon treenaaville, kuten esimerkiksi tanssijoille ja urheilijoille. Kylmähoitoa voi antaa akuuteissa vammoissa, mutta myös kroonistuneissa tapauksissa. Apua voi saada mm. seuraaviin tiloihin:

jännetulehdukset
epikondyliitti
niska- ja pääkivut
hartia- ja selkäkivut
iskias
lonkkasärky
turvotukset
leikkauksen jälkihoito (esim. raajat, viisaudenhammas)
reumasairaudet
spastisuus

Lisää Cryonic -huippukylmähoidosta voit lukea täältä

Mitä hoidossa tapahtuu?

Hoitolaitteessa on hoitopää, josta suunnataan iholle mikrokidesuihku. Suihkua liikutellaan kipualueella hetken aikaa ja hoito onkin siinä! Josku riittää yksi kerta, joskus tarvitaan useampi hoito. Katso mitä hoidossa tapahtuu ja uskaltaudu kokeilemaan!


Muita kiinnostavia juttuja!