10 syytä aloittaa tanssiharrastus
Kuva: Pixabay

Anna tanssille mahdollisuus

Syksyn lähestyminen on monelle uuden etsimisen aikaa ja harrastusryhmät ja erilaiset kurssit täyttyvät nopeaan. Tanssia voi harrastaa monessa paikassa ja vaihtoehtoja ovat yksityiset tanssikoulut- ja seurat, liikuntakeskukset sekä kansalaisopistot. Tanssiharrastus tuo mukanaan paljon positiivisia vaikutuksia; kunto paranee, rytmitaju kehittyy, tulee uusia sosiaalisia suhteita ja paljon muuta. Tanssin voi aloittaa milloin tahansa ja lajeissakin on valinnanvaraa. Alta löydät 10 hyvää syytä, miksi tanssi on niin loistava harrastus. 

Dresden dc Echoes ..

1. Tanssi on vaan niin hauskaa!
Hyvä musiikki, liike, kiva porukka. Kaikki todella hyviä syitä lähteä liikkeelle ja saada hymy korviin.

2. Tanssi edistää terveyttä
Verenpaine laskee, kunto kohoaa, muistisairauksien riski pienenee kun aivot saavat uusia ärsykkeitä, you name it. Tanssilla on tutkitusti todella paljon kiistattomia terveysvaikutuksia. 

3. Tanssi antaa itseluottamusta
Jos tuntuu että on aina ollut kaksi vasenta jalkaa tai että juuri sinä et voisi kuvitella itseäsi tanssimassa, nyt viimeistään kannattaa hylätä ikävät ajatukset itsestään. Tanssi tuo mukanaan roimasti lisää uskoa omiin kykyihin, kun huomaat että tanssimaan oppii kuka tahansa.

4. Tanssi tuo uusia ystäviä
Tanssiva porukka on mahtavaa porukkaa. Avoin ja iloinen seura kohottaa omaakin mielialaa. Kokeile vaikka!

5. Tanssi vie stressin mennessään
Tanssivat ihmiset stressaavat vähemmän. Tanssiessa voi unohtaa arjen huolet ja murheet ja antaa mennä täysillä musiikin mukana.

6. Tanssi auttaa ymmärtämään muita
Tanssi ei katso ikää, sukupuolta, painoa tai mitään muutakaan ominaisuutta vaan tuo ihmisiä yhteen. Kun on tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa, oppii myös ymmärtämään muita näkökulmia. 

7. Tanssi opettaa sinnikkyyttä
Tanssimaan oppii vain tanssimalla. Liikkeet voi oppia aivan varmasti, kun vain jaksaa harjoitella. Tanssin hauskuus tuo mukanaan lisää sitkeyttä ja halua yrittää. 

8. Tanssi tuo kauneutta elämään
Jo tanssin katseleminen tuo upeita elämyksiä visuaalisuuden kautta. Upeat koreografiat, puvut ja musiikki. Kaikki nämä luovat oman ainutlaatuisen maailmansa.

9. Tanssi herättää luovuuden
Liike ja musiikki voivat synnyttää mitä hienoimpia kokemuksia. Taide ja sen antamat elämykset voivat saada omankin luovuuden heräämään. Yksinkertaisimmillaan voi vain laittaa musiikin soimaan ja antaa liikkeen viedä!

10. Tanssi voi kertoa paljon meistä itsestämme
Tanssi on mahtava keino kertoa keitä olemme ja mistä tulemme. Sen avulla voi välittää paljon ajatuksia ilman kielirajoja. Siksi tanssin maailma onkin niin ainutlaatuinen. Tanssilla voidaan saada näkyväksi ajatuksia, joita ei ehkä ääneen pysty kertomaan.

 


Muita kiinnostavia juttuja!