Pedro Greig

Sydney Dance Company

ab[intra]

Koreografia Rafael Bonachela
Säveltäjä Nick Wales
Valaistus Damien Cooper
Puvustus ja lavastus David Fleischer

Sydney Dance Company ja Kuopio Tanssii ja Soi juhlivat molemmat 50 vuottaan 2019. Kuopiossa nähdään kesällä ryhmän teos ab [Intra]. Kaunis ja unenomainen teos on syntynyt ihmisen alkukantaisten vaistojen tutkimisesta, reaktioistamme ja impulsseistamme. Latvialaisen Pēteris Vasksin sellokonsertto yhdistyy elektroniseen ambientmusiikkiin. 

Vuonna 1969, tanssija Suzanne Musitzin perustama The Dance Company, muutti nimensä Sydney Dance Companyksi muutamia vuosia myöhemmin. Nykytanssia edustava ryhmä on tunnettu Australiassa erityisesti siitä, että se on tuonut tanssia saavutettavaksi kaikille. Erilaiset kurssit, opetusohjelmat ja suurelle yleisölle suunnatut tanssitunnit ovat tuoneet tanssin lähemmäs tavallisia ihmisiä. 

Sydney Dance Companyn taiteellisena johtajana toimii tällä hetkellä Rafael Bonachela. Hän on espanjalaissyntyinen koreografi, joka yhdistelee ennakkoluulottomasti erilaisia tyylejä. Hän on työskennellyt muun muassa populaarikulttuuria edustavien artistien, kuten Kylie Minoguen kanssa. Kuopiossa Sydney Dance Company on mahdollisuus nähdä useamman kerran. 

Kesto 70 min. (ei väliaikaa)

Näytökset ja liput

12.6.2019
21:00
Kuopion kaupunginteatteri
69,50 €
13.6.2019
21:00
Kuopion kaupunginteatteri
69,50 €


Muita esiintyjiä