Sirpa Karppi taitaa humpan
tanssi
Kuva: Pixabay

Sirpa Karppi taitaa humpan

Isäni vanhin veli Ilmari kävi kauppaopiston aikaan tanssikurssin ja opetti sen pohjalta luokkakaverinsakin tanssimaan perien maksun näistä opetustunneistaan. Täytettyäni 10 vuotta alkoi setäni opettaa myös minua. Eli aina Ilmarin luona kyläillessämme laitettiin levysoitin pyörimään ja näin opin humpan, tangon ja valssin. Tästä taidosta oli hyötyä aloittaessani Maatalous- ja Rautakeskolla markkinointisihteerinä 90-luvun alussa, jolloin vietimme paljon aikaa kauppiaiden kanssa illanvietoissa tanssipaikoilla. Tanssitaitoni harjaantui mainiosti, kun sain erilaisia viejiä.

On ollut ilo huomata, että tyttäreni Anna on myös innostunut tanssista. Hän kävi 5-vuotiaana pullukkajalkaisena töpsyttelemässä balettitunneilla, vaihtoi välillä hip hopiin ja sitten sukelsi välillä uimahalliin taitouintiin. Tänä syksynä hän palasi tanssitunneille valiten nyt nykyjazzin. Kävimme Annan kanssa viime kesänä katsomassa Kuopio Tanssii ja Soin Tanssioppilaitokset On Stage -tapahtuman, jota oli ilo seurata. Vuosittain noin 20 oppilaitosten ryhmää valitaan suuresta hakijajoukosta esiintymään Kuopioon, jokainen ryhmä saa festarilta matkustustuen. Ja jokaiselle ryhmälle annetaan tanssin ammattilaisten suulla rakentavaa palautetta, haetaan kehittämiskohteita ja motivoidaan siten jatkamaan hyvää harrastetta tai opiskelemaan jopa tanssijan ammattiin asti. Super juttuhan se on!

Itse olen harrastanut nuorempana erilaisia pallopelejä ja nyt vanhemmalla iällä innostunut golfista, joka vie ajatukset sopivasti muualle arjen kiireistä mielekkäällä tavalla. Käveleminen luonnossa reilun neljän tunnin ajan rentouttaa mukavasti. Harrastan myös kulttuuria eri muodoissa, joten saatuani kutsun Kuopio Tanssii ja Soin hallitukseen yrittäjien edustajana, olin todella otettu. Toivon, että voin tuoda hallituspöytään liiketoimintaosaamisen ja markkinoinnin kokemuksellani lisäarvoa. Olen hankkinut vahvaa käytännön tuntumaa muun muassa K-Kauppiaana Neulamuikussa ja Kalakukossa ja Kuopion Yrittäjien puheenjohtajana. Kauppatieteiden opinnot ovat antaneet teoreettista pohjaa.


Muita kiinnostavia juttuja!