Zoltán Grecsó & Beatrix Simkó – luovuus syttyy elämän pienistä yksityiskohdista

Duo Grecsó & Simkó on työskennellyt yhdessä jo 13 vuotta ja loi kolme vuotta sitten oman tyylinsä mukaisen teoksen #Orpheus #Eurydice. Kyseessä on nykypäivään sijoitettu antiikin tarina, mutta tällä kertaa parilla on edessään aivan uudenlaiset haasteet. Grecsó ja Simkó ovat molemmat unkarilaissyntyisiä nykytanssin edustajia. Simkó työskentelee myös koreografina ja mediataiteilijana. Hän on valmistunut Moholy-Nagyn taideyliopistosta mediasuunnittelijaksi. Hän oli 8 vuotta unkarilaisen Eva Duda tanssiryhmän jäsen ja ryhtyi tänä aikana tekemään omia esityksiä ja mediateoksia. Hän on työskennellyt myös suomalaisen Jenna Jalosen kanssa teoksissa TERV. sekä Long time no see. Grecsó puolestaan on perustanut oman Willany León improvisaatiostudion Budapestiin. Hän on opettanut vuodesta 2011 Budapestin teatteri- ja filmitaideyliopistossa.

Teoksessa #Orpheus #Eyrydice, Grecsó ja Simkó antavat uuden tulkinnan Orfeuksen ja Eurydiken traagiselle rakkaustarinalle. Alkuperäisessä tarinassa Orfeuksen aikeet pelastaa Eurydike Manalasta, päättyivät onnettomasti Eurydiken jäädessä ikuisesti Orfeuksen ulottumattomiin. Grecsón ja Simkón tarinassa myytit kohtaavat nykymaailman realiteetit ja niiden välisen konfliktin. Samalla myös myyttisyys päähahmojen ympäriltä katoaa. Nyt edessä on uusi taistelu nykypäivässä, erilaisten maailmankatsomusten törmätessä. Tämä kaikki nähdään nyt tanssitulkintana ja Ábris Grylluksen musiikin säestämänä.

Alla on Zoltánin ja Beatrixin videotervehdys. Katso mikä saa heidän luovuutensa heräämään ja millaisia odotuksia heillä on tulevalle festivaaliviikolle. 

Liput esityksiin voit hankkia täältä

 


Muita kiinnostavia juttuja!