33. Salsa Con Rumba

33. Salsa Con Rumba

Kuubalainen salsa on vienyt mennessään yhä useamman tanssijan ja harrastajan sydämen. Salsa on vauhdikasta, mutta samalla pehmeää ja nautinnollista. Vartalon liikekieli on hyvin luonnollista, eikä liikkeitä tehdä repien, vaan vartalon omia liikeratoja korostaen. Naisten salsa korostaa feminisyyttä ja lantion liikkeitä, miesten salsassa näkyvät machoelementit ja ylävartalon liike on korostetumpaa. Salsatunnit ovat täynnä hyvää fiilistä, mutta ne ovat myös todella tehokasta liikuntaa. Salsatunnilta lähdet hikisenä mutta hymyilevänä! Tällä tunnilla salsaa maustetaan rumban elementeillä. Avoin taso.


Aika: 14.6. klo 14.00-15.00
Paikka: SalsaStudio
Opettaja: Julio Miñoso
Hinta: 20,00 €

 

14.6.2023
14.6.2023

JULIO MIÑOSO

Juliolla on yli 20 vuoden kokemus kuubalaisista populaari- ja folkloretansseista niin tanssijana, opettajana kuin koreografina. Hän valmistui vuonna 1996 tanssija-tanssinopettajaksi taidekoulu Escuela Profesional de Arte Samuel Feijoosta, josta hän tuli valituksi suoraan la Compania Folclórica Oshé de Villa Clara-tanssiryhmään. Jo kahden vuoden jälkeen Julio nousi ensitanssijan (primer bailarin) asemaan- korkeimpaan rooliin, jonka tanssija voi Kuubassa saavuttaa.

Tanssinopettajan tehtäviin syventyminen jatkui taidekorkeakoulu ISAssa ( el Institución Superior de Arte), jossa Julio perehtyi mm. tanssinopetuksen metodologiaan ja pedagogiaan. Vuonna 2005 hän valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi (Licenciado en Arte Danzario) erikoistumisalueenaan folkloretanssit. Viimeisen 10 vuoden ajan Julio on työskennellyt ensitanssijana ja opettajana la Compania de Danzas Tradicionales de Cuba JJ-ryhmässä.

 Uransa aikana hän on tähdittänyt useita esityksiä Kuubassa ja kansainvälisesti, esim. Kolumbiassa, Kanadassa, Ruotsissa ja Martiniquella. Työ opettajana taidekouluissa ja ulkomaalaisille suunnatuilla tanssikursseilla sekä lukuisilla kansallisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla on tuonut Juliolle paljon kiitosta. Hän on myös ansainnut useita tunnustuksia ja palkintoja. Tunnustuksena taiteilijan työstään Julio valittiin jäseneksi UNEACiin. UNEACin jäseneksi valitaan kuubalaisen kulttuurin edistäviä taiteilijoita ja kirjailijoita.

 

Sijainnit

SalsaStudio, Vuorikatu 3, 70100 Kuopio