Tuire Punkki

Pyörätuolitanssi tuo iloa ja virkistystä elämään

Pyörätuolitanssi on liikuntalaji, joka tuo harrastajalleen paljon energiaa ja uusia kohtaamisia. Kuopion Kieroon Kelloojat kokoontuu tiistaisin kansalaisopiston järjestämällä kurssilla Hatsalan koululla. Harri Kokkosen ohjaama ryhmä on toiminut 1,5 vuotta ja Kuopio Tanssii ja Soin kanssa yhteistyötä on tehty pyörätuolitanssileirin muodossa.

Pyörätuolitanssia voi harrastaa vaikkapa kunnonkohotusta ajatellen, mutta myös kilpailumielessä. Kuten missä tahansa muussakin tanssilajissa, on pyörätuolitanssissakin useampia eri tyylejä. Single on nimensä mukaisesti yksintanssia ja paritanssin lajeja ovat combi ja duo. Combissa parina on pystytanssija ja pyörätuolinkäyttäjä. Duossa parina on kaksi pyörätuolinkäyttäjää.

Suomen pyörätuolitanssiliitto PYTLI ry on lajiliitto, joka järjestää muun muassa kilpailuja ja leirejä. Kuopio Kieroon Kelloojat ry on PYTLI:n jäsenyhdistys ja lisätietoja Kieroon Kelloojista löytyy myös Facebookista. Kuopio Tanssii ja Soin kurssivalikoimasta löytyy myös pyörätuolitanssikurssi. Lisätietoja ja ilmoittautumiset täältä.

Katso Kieroon Kelloojien tanssitunnelmia alta.


Muita kiinnostavia juttuja