Puijo-60v

Puijo 60v:

Company Il Posto Vertical Dance: SKYLINE

Tanssia Puijon Tornin seinämää vasten – Il Posto saapuu jälleen Kuopioon Puijon 60-vuotisjuhlan kunniaksi 


Puijon Torni täyttää vuonna 2023 komeat kuusikymmentä vuotta. Merkkivuoden kunniaksi Kuopio Tanssii ja Soi tuo Puijolle kymmenen vuotta sitten ihastuttaneen Il Posto-tanssiryhmän, joka esiintyy 16. kesäkuuta tornin seinämää vasten.

Huimapäinen tanssiryhmä hätkähdytti festivaalilla vuonna 2013 esiintymällä 75-metrisestä Puijon Tornista köysien varassa roikkuen. Nyt ryhmä palaa Kuopioon henkeä salpaavalla Skyline-teoksellaan.

Skyline on italialaisen Company Il Posto Vertical Dance -ryhmän paikkasidonnainen teos, jossa Kuopion Puijon tornin vertikaali pinta ja koko Puijon ympäristö heräävät eloon uudella tavalla livemusiikin ja tanssin kautta.

Köysien varassa kevyesti ja painovoimattoman oloisesti taivasta vasten tanssivat esiintyjät maalaavat kehoillaan uuden perspektiivin ja näkökulman Kuopion ikoniseen maisemaan, jossa ihmisen rakentama ja luonnon luoma kauneus kohtaavat erityisellä tavalla.

Saksofonisti Marco Castelli on luonut Puijon esitystä varten oman, erityisen musiikin korostaen näin kyseisen paikan ja esiintyjien vahvaa vuorovaikutusta ja uniikkia olemusta. Musiikissa yhdistyvät saksofoni ja elektroninen musiikki.

Puijo Peakin ja Kuopio Tanssii ja Soi:n kanssa juhlallisuuksissa on mukana myös Puijon ravintolat, jotka järjestävät paikalle muun muassa shamppanjabaarin.

 

Il Posto esiintyy 16. kesäkuuta klo 16.30. Vapaa pääsy.

Esityksen kesto n. 25 min.

Lue lisää täältä!

 

Tapahtumaan saapuminen

Puijon laella on erittäin rajallisesti pysäköintimahdollisuuksia. Suosittelemme saapumaan paikalle tuolihissillä tai jalkaisin polkuja tai rappusia myöten. Maksuton tuolihissi liikennöi pe 16.6. klo 11-18.30 (tuolihissin osoite: Suurmäentie 85, paikallisliikenteellä tuolihissille: Luistelijantie P ja E, linja 9 tai Suurmäentie P, linjat 6 & 7). Lisätietoa tuolihissistä www.puijopeak.fi/tuolihissi

Puijontien yläosassa (juuri ennen Antikkalantien risteystä) katu on liikennevaloin ohjattu yksikaistaiseksi. Odotusaika liikennevaloissa on 3 minuuttia.

Myös paikallisliikenteen linja-auto kuljettaa kesäisin keskustasta Puijon laelle: 

Paikallisliikenteen aikataulu Puijolle

SÄÄVARAUS: kohtalainenkaan sade ei esitystä haittaa, mutta kova tuuli voi aiheuttaa muutoksia.

 

Konsepti ja koreografia Wanda Moretti

Musiikki: saksofoni ja elektroninen Marco Castelli

Tanssijat Simona Forlani, Isabel Rossi 

Puvustus Elettra Del Mistro 

Tekninen puvustus Vibram Furoshiki 

www.ilposto.org

Company Il Posto Vertical Dance vieraili Kuopiossa edellisen kerran vuonna 2013. Kuva: Soile Nevalainen