Kuopio tanssii ja soi syyskaudella 2021
Kuva: Petri Laitinen

Kuopio tanssii ja soi syyskaudella 2021

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään tänä vuonna useina tapahtumakokonaisuuksina syyskauden aikana. Kausi käynnistyy elokuussa Kuopion Musiikkikeskuksella Gaala-illoissa, joissa nähdään niin koti- kuin ulkomaisiakin taiteilijoita, ja loka- marraskuussa jatketaan muiden teosvierailujen parissa kaupunginteatterissa ja Kulttuuriareena 44:ssä. Festivaalitunnelmaa luodaan monipuolisen ohjelman, esitysten, kurssien, tanssielokuvailtojen ja torin ilmaistapahtumien välityksellä.

 - Kansainvälisyys on festivaalin perustamisesta saakka ollut erottamaton osa Kuopio Tanssii ja Soita. Nykytilanteessa myös koronaturvallisuudesta on tullut ohittamaton toimintaamme ohjaava tekijä. Yritämme ratkoa omassa vallassamme olevat asiat niin, että voimme tänäkin vuonna tuottaa Kuopioon merkittäviä kansainvälisiä vierailuja kotimaisen ohjelmiston lisäksi. Suunnitteilla on myös ulos teatteritiloista jalkautuvaa, yllättävin keinoin tanssia lähestyvää taidetta, joka kutsuu festivaaliyleisön osallistumaan osaksi teoksia, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku.

Yhdistyksen hallitus päätti siirtää vuoden 2021 festivaalin syyskaudelle perinteisen kesäkuun festivaaliviikon sijaan.

- Olimme valmistelleet 52. festivaalin ohjelman tulevalle kesäkuulle, julkistaminen odotti. Pandemiasta johtuvat riskit ja epävarmuuden ilmapiiri johtivat kuitenkin siihen, että päätös kansainvälisen tapahtuman siirtämisestä syyskaudelle oli tehtävä jo tässä vaiheessa. Viime vuoden kokemuksista oppineina ymmärsimme, että tapahtuma on pystyttävä ajamaan alas hallitusti, jotta voimme keskittyä täysipainoisesti syksyn 2021 ja vuoden 2022 festivaalien järjestelyihin. Talouden ja turvallisuudenkin kannalta ratkaisu oli välttämätön, sanoo Anna Pitkänen, Kuopio Tanssii ja Soi ry:n toiminnanjohtaja.

Syyskauden ohjelma julkaistaan kesällä 2021 festivaalin mediasivustolla: www.kuopiodancefestival.fi


Muita kiinnostavia juttuja