Kibbutz Contemporary Dance Company 50 vuotta!
Kuva: Petri Laitinen

Kibbutz tuli Kuopioon

Vuonna 1999 ensivierailunsa Kuopioon teki israelilainen Kibbutz Contemporary Dance Company. Holokaustiin pureutunut poliittinen teis Aide Memoire, oli yleisön keskuudessa suosittu. Seuraavalla vierailullaan vuonna 2008 nähtiin Ekodoom, ihmiskunnan aiheuttamasta tuhosta kertova teos. 

Israelilaista nykytanssia oli nähty festivaalilla myös aiemmin, Batsheva Dance Companyn johdolla. Nyt vuorossa oli Rami Be’erin johtama Kibbutz. Be’er tuli Kibbutzin taiteelliseksi johtajaksi vuonna 1996, Yehudit Arnonin jäätyä tehtävästä eläkkeelle. Arnon perusti ryhmän vuonna 1970 ja samalla myös International Dance Villagen, josta on muodostunut tanssin keskus. Dance Villagea johtaa Kibbutz Dance Companyn henkilökunta Rami Be’erin johdolla. Tämä tanssin keskus löytyy Länsi-Galileasta, Ga’atonin kibbutsista.

Kibbutz on tällä hetkellä yksi maailman johtavia nykytanssiryhmiä ja International Dance Village on sen koti ja sydän. Keskuksessa on yli sata israelilaista sekä kansainvälistä tanssijaa. Pääryhmän lisäksi on perustettu myös Kibbutz Contemporary Dance Company 2 (KCDC2). Toinen ryhmä koostuu iältään 18-24 -vuotiaista tanssijoista. Ryhmä järjestää myös kesän intensiivikursseja, joissa kaiken tasoisilla tanssijoilla on mahdollisuus kehittyä ja saada uusia kokemuksia.

Lue lisää Kibbutz Contemporary Dance Companysta täältä

Katso myös alta video ryhmän uusimmasta teoksesta "A Good Citizen".


Muita kiinnostavia juttuja!