Aurinkotakuu kesään
Kuva: Petri Laitinen

Festivaaliviikon kursseilla paistaa aina aurinko

Suomen kesästä ei koskaan tiedä, mutta se on varmaa että tanssikursseilta ei lämpöä ja valoa puutu. Kun suuntasin tätä juttua varten maaliskuun loskassa ja harmaudessa Kuopion SalsaStudiolle, vähänpä osasin aavistaa millaisen energiapommin sieltä saan mukaani. Olin sopinut tapaamisen tanssikoululle Sirpa Möksyn, Barbaro Ribaltan ja säännöllisesti koululla vierailevan Frank Buenon kanssa. Tämän iloisen kolmikon tunnisti jo kaukaa Frankin vilkutuksesta ja pitkälle raikuvasta naurusta. 

Barbaro ja Frank eivät turhia ujostelleet, kun kerroin että kuvaisimme esittelyvideon. Nauruottoja taisi tulla aika monta, sillä näiden herrasmiesten kanssa ei voi todellakaan olla vakavalla naamalla. Ja tunneilla ei tarvitse jännittää sillä rento fiilis tarttuu takuuvarmasti. Tärkeintä on hauska ja iloinen yhdessä tekeminen. Luvassa on mukavaa seuraa ja ratkiriemukasta menoa!

Rohkeasti mukaan!

Barbaro on kaksi vuotta sitten Suomeen muuttanut tanssinopettaja ja hänen repertuaariinsa kuuluu mm. salsaa, kuubalaista rumbaa sekä rueda de casino. Kesän kursseilla Barbaro ohjaa seniorisalsaa ja vauvasalsaa. Seniorisalsa on tarkoitettu kaikille seniori-ikäisille, jotka ovat kiinnostuneet tanssista. Luvassa on liikuntaa ja iloista yhdessä tekemistä. Vauvasalsakurssilla tanssitaan puolestaan yhdessä vauvan kanssa. Kurssi sopii 2-12 kk:n ikäisille vauvoille ja vauvan voi ottaa kätevästi kantoliinaan tai reppuun.

Frankin kursseilla on luvassa cuban salsan alkeita ja jatkokurssi sekä latinomixiä. Salsan alkeet on helppo oppia ja latinomix-tunneilla saa todellisen rautaisannoksen tunnetuimpia latinalaistansseja kuten reggeaton, rumba ja merengue. Frankilla on oma Tanssikoulu Bueno Helsingissä. Hän on kuubalainen ammattitanssija 

Voin luvata, että maailman murheet jäävät kauas taakse, kun näiden ohjaajien kursseille osallistuu. Se elämänilo ja energia, joka Frankista ja Barbarosta säteilee, antaa voimia arjen keskelle. Itse ainakin poistuin SalsaStudiolta hymyssä suin Frankin huikatessa vielä heit kadun toiselta puolelta. 

Tervetuloa kursseille! Terveisin, tiedottaja Marja-Terttu.

P.S. Festariviikolla on luvassa myös salsafiesta, 13.6.2019 Gloriassa klo 19-22! Illan isäntinä toimivat Barbaro Ribalta ja Frank Bueno. Tule tanssimaan salsaa, bachataa ja reggaetonia. Parasta musiikkia! Illan mittaan animaatioita! Vapaa pääsy!!!

Videolta voit katsoa Barbaron ja Frankin tervehdykset ja esittelyt. Luvassa myös vauhdikasta tanssia!


Muita kiinnostavia juttuja!