Jacopo Godanin koreografiat sykkivät energiaa

Dresden Frankfurt Dance Company - ennennäkemätöntä energiaa

Kansainvälisesti tunnustettu koreografi Jacopo Godani syntyi Italiassa, La Speziassa, jossa hän ryhtyi opiskelemaan klassista balettia ja nykytanssitekniikoita 1984 Loredana Rovagnan ohjauksessa. Hän opiskeli Carrarassa Academy of Artissa ja jatkoi opintojaan Brysselissä Maurice Béjartin kansainvälisessä tanssikeskuksessa. Godanin tyyli on hienostunut, mutta samalla hyvin fyysinen ja paljas. Godani suunnittelee teokset itse aina koreografiaa, tilaa, valaistusta, musiikkia ja puvustusta myöten. Godani on työskennellyt myös festivaalilla nähtävien Sydney Dance Companyn ja Rafael Bonachelan kanssa. Vuonna 2011 Godani teki ryhmälle teoksen Raw Models. Godania kiinnostaa vaistojen ja alkukantaisten tunteiden tutkiminen, koska sen avulla voi löytää jotain aivan uutta. Teoksissa High Breed ja Postgenoma kuullaan säveltäjäkaksikko 48nordin musiikkia. Muusikkonimen takana ovat Ulrich Müller ja Siegfried Rössern.

Kolmen teoksen kokonaisuus Kuopiossa

Echoes from a Restless Soul sijoittuu Maurice Ravelin pianoteokseen Gaspard de la Nuit ja sen Le Gibet ja Ondine-osioihin. Aloysius Bertrandin runot toimivat Ravelin innoittajana, hänen säveltäessään teostaan. Koreografia Godanin teoksessa luo oudon ja jopa aavemaisen maailman, joka myös Ravelin teoksessa oli alunperinkin vahvasti läsnä. Ondine (Vedenneito) kertoi kuolevaisen ja vedenneidon rakkaudesta. Vedenneito yritti houkutella miestä mukaan palatsiinsa, mutta mies ei voinutkaan unohtaa ”linnanrouvaa, joka läikkyvässä puvussaan tuijottaa uinuvaa järveä". Le Gibet (Hirsipuu) puolestaan kuvailee groteskilla tavalla hirtetyn keinumista hirsipuussa. 

High Breedissä Godani pyrkii menemään mielikuvituksen tuolle puolen ja on luonut kiehtovan pimeän maailman, joka on vapaa koreografian rajoitteista. Teoksessa nähdään välähdyksenomaisia, aavemaisia hahmoja, jotka ilmestyvät ja katoavat tyhjyydestä. Mielenkiintoinen tilan ja valon käyttö luo erikoisen kahden maailman kohtaamisen. Postgenoma tuo esiin syvyyksien olennot, jotka vaanien varjoissa, luovat oman todellisuutensa. Godani tutkii jälleen ihmisyyden eläimellistä puolta tässä sykkivässä teoksessa. 

Liput esityksiin


Muita kiinnostavia juttuja!