Scandic-Hotellihelmet Kallaveden kainalossa
Kuva: Scandic Kuopio

Hotellihelmet Kallaveden kainalossa

Kuopiossa erityisen positiivisena piirteenä pidetään yleisesti sitä, että kaupunki on vahvasti vesistön ympäröimä. Harvassa kaupungissa luonto tulee niin lähelle ja silti välimatkat paikasta toiseen ovat lyhyet. Matkailijoille on ilouutinen, että Kuopion Scandic -hotellien tarjonnasta löytyy paitsi aivan keskustan ytimessä sijaitseva hotelli Scandic Atlas, myös upea rantahotelli Scandic Kuopio, lähellä satamaa ja Väinölänniemeä. Molemmat on hotellit vastikään uudistettu. Hotelliympäristönä Kuopio on ihanteellinen, sillä täällä on paljon tapahtumia ja ympärillä on kaunis kaupunki ja luonto.

Scandic Kuopio Kallaveden rannalla on yli kolmekymmentä vuotta ollut osana kaupunkikuvaa. Hotelli on pitkän taipaleensa aikana nähnyt varmasti monia tarinoita ja monenlaisia matkalaisia. Sijainti on yksi hotellin suurimpia vahvuuksia. Kaunis järvimaisema ja jatkuvasti nähtävillä olevat vaihtuvat vuoden- ja vuorokaudenajat tuovat oman viehätyksensä hotellikokemukseen. Ja silloin kun on liian kylmä pulahtaa Kallaveteen, hotellin uima- ja poreallas tarjoaa lämpimämmän kylvyn miltei veden äärellä sisätiloissa.  Hotelli on uudistunut paljon viime vuosina ja esimerkiksi huoneet on uusittu vuonna 2014. Tästä päästäänkin viimeisimpään päivitykseen ja sen inspiraationlähteisiin, jotka hotellinjohtaja Mikko Monosen mukaan tulevat luonnosta ja ympärillä olevasta maisemasta.  

Uutta ravintolatarjontaan

"Hotellin aulakerrokseen valmistunut uusi ravintola Bord on hotellin hotellin uusi sydän, Mikko kertoo. Upeasti päivitetyn tilan väri- ja materiaalivalinnoissa on otettu huomioon luonnollinen, skandinaavinen värimaailma sekä pitkäikäisyys sekä kestävä kehitys. Uudistuksen visuaalisesta ilmeestä vastaa tukholmalainen arkkitehtitoimisto DOOS Architects, joka on keskittynyt ravintoloihin ja hotelleihin."

Scandicin Area Chef vastaa koko ketjun ruokatuotteesta Suomessa, mutta paikalliset keittiöpäälliköt tiimeineen ovat ruokalistasuunnittelussa mukana ja lista vaihtuu usein. Ravintola Bordin ideana on tarjota pohjoismaisia makuja modernilla otteella, paikallisuutta unohtamatta. Kun kalaonni on suosinut, tarjolla on myös muikkuja. Vegaanit ja kasvisruokailijat on myös huomioitu ruokalistan suunnittelussa.

Erilaiset ruokavaliot huomioidaan muutoinkin aivan erityisellä huolella. Kaikissa Scandic hotelleissa tarjolla on paljon vaihtoehtoja ja erityisesti aamiainen on hotellissa ilahduttava erityisyys. Ajatuksen taustalla on nimittäin tarjota parempi aamu kaikille. Ruokamerkinnät on tarkkaan pohdittu, joten asiakkaan ei tarvitse miettiä mikä sopii hänen ruokavalioonsa.

Scandic Kuopiossa on tarjolla myös useampi erikokoinen kokoustila ja uusimpana aulakerroksen uudistuksessa rakennettu pienempi tila, jota voi varata käyttöön tarjoilujen kera. Atlaksessa kokoustiloja löytyy viisi mukaan lukien legendaarinen Atlas Sali upeilla torinäkymillä. Kokoustamaan voi tulla kaikessa rauhassa, hotelleissa vastataan kaikista käytännön järjestelyistä. Hauskoilta kuulostavat palvelut kuten phone nursery, on itse asiassa erinomainen keksintö. Puhelimet parkkiin kokouksen ajaksi ja keskittyminen ei häiriinny!

Vihreämpi hotelli

Kestävän kehityksen huomioiminen on Scandicissa tärkeä arvo, joka ohjaa kaikkea tekemistä. Vihreät arvot ovat jatkuvasti myös asiakkaille entistä tärkeämpiä ja tätä on haluttu edistää myös hotellimaailmassa. Noin kolmellakymmenellä Suomen Scandic-hotellilla, mukaan lukien Scandic Kuopio, on pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki.

"Tämä näkyy energiavalinnoissa, muun muassa hanoissa on niin sanotut vedensäästösuuttimet, jätteet kierrätetään ja ravintoloissa tarjotaan paljon luomu -ja kasvisruokaa. Scandic on ollut oikeastaan edelläkävijä näissä asioissa, esimerkiksi hotelleissa jo vakiintuneeksi tavaksi tullut käytäntö ripustaa pyyhe naulaan ja käyttää sitä uudelleen ja vähentää siten veden- ja energiankulutusta lähti alkujaan Scandicin työntekijän oivalluksesta", Mikko kertoo.

Hotellin sivuille pääset tästä

Hotellinjohtajaksi kasvanut

Mikko Mononen on muuttanut Kuopioon Tampereelta neljä vuotta sitten ja työskennellyt koko työuransa hotellialalla. Tämän vuoden alussa täyteen tuli jo 18. vuosi! Tampereella Scandicin eri hotelleissa ja nyt viimeiset kolme Kuopiossa ovat kasvattaneet ainakin Scandiclaiseksi, mutta aivan savolaistuneeksi Mikko ei vielä itseään koe. Hän kuitenkin kertoo, että toki Kuopiossa asuminen jättää jälkensä. Ketjun arvomaailma on omalta osaltaan vaikuttanut suuresti siihen, että hän on viihtynyt talossa pitkään. Ympäristön huomioiminen, ihmisten kunnioittaminen ja kuunteleminen sekä urakasvun tukeminen, ovat vaikuttaneet Mikon viihtymiseen. Vastaanottoharjoittelusta hotellinjohtajaksi, ei yhtään hassummin!

Yhteistyötä Kuopio Tanssii ja Soin kanssa Scandicissa on tehty hyvän mielen periaatteella. Suosituksia tehdään puolin ja toisin ja hotelleissa on esillä tapahtuman esitteitä. Henkilökunnalle käydään myös kertomassa kesän ohjelmasta, jolloin he voivat helpommin suositella esityksiä hotellivieraille.

"Kyllähän Kuopio Tanssii ja Soi on yksi parhaita juttuja Kuopiossa, koska se on niin uniikki ja ennen kaikkea hyvän mielen tapahtuma", Mikko päättää.

Mikko Mononen Scandic Kuopion hotellinjohtaja

Mikko Mononen, Scandic Kuopion hotellinjohtaja.


Muita kiinnostavia juttuja!