Rahi Rezvani

Hofesh Shechter Company (UK)

Grand Finale

Koreografia ja musiikki Hofesh Shechter
Lavastus ja puvustus Tom Scutt
Valosuunnittelu Tom Visser
Musiikillinen yhteistyö Nell Catchpole & Yaron Engler
Taiteellinen johtaja Bruno Guillore
Suunnitteluassistentti Rosie Elnile 

Tanssijat Chien-Ming Chang, Frédéric Despierre, Rachel Fallon, Mickael Frappat, Yeji Kim, Kim Kohlmann, Erion Kruja, Merel Lammers, Attila Ronai, Diogo Sousa with Associate Director Bruno Guillore.

Muusikot James Adams, Chris Allan, Rebekah Allan, Mehdi Ganjvar, Sabio Janiak & Desmond Neysmith.

Hofesh Shechter Company on perustettu vuonna 2008. Erityisesti teoksesta Political Mother tunnettu Shechter on yksi Companyn perustajajäsen ja myös sen taiteellinen johtaja. Shechterin tyylille ominaista, on yhdistellä erilaisia taiteen muotoja. Musiikki, erilaiset tanssin tyylilajit ja kuvakerronta ovat olennainen osa teosten maailmaa. 

Shechter itse kuvaa työskentelyään ja teosten luomisprosessia tämän aikakauden kuvailemiseksi. Hän haluaa "puhua ihmisten kieltä", kertoa tarinoita hyvin inhimillisellä tavalla. Shechterille on tärkeää myös se, miten ja millaisissa tiloissa hänen teoksensa voi kokea. Suuressa tilassa on helpompaa löytää ihmisiä yhdistävä voima ja näin vahvistaa katsojan kokemusta. 

Teos Grand Finale joka nähdään Kuopiossa, on Shechterin viimeisin työ. Ensi-iltansa Pariisissa saanutta teosta on ylistetty "hämmästyttäväksi, rohkeaksi ja kunnianhimoiseksi". Grand Finale kertoo unenomaisesta maailmasta, joka kulkee vääjäämättä loppua kohti, mutta jossa on myös pilkahdus toivoa. Apokalyptinen kuva on myös muistutus meille siitä, millaisen ympäristön olemme itsellemme luoneet. 

Kesto 100 min. (väliaika)

Näytökset ja liput

12.6.2019
19:00
Kuopion Musiikkikeskus
69,50 €
13.6.2019
18:00
Kuopion Musiikkikeskus
69,50 €

21.2.2019
EFFE-laatumerkintä festivaalille