Grand Finale ja 11 kuplakonetta
Kuva: Pixabay

Hofesh Shechterin Grand Finale on luotu kiertueelle

Grand Finale on vuoden 2017 ensi-illan jälkeen kiertänyt ympäri maailmaa. Hofesh Shechter on todennut, että tässä vaiheessa hän haluaa luoda teoksia, joiden kanssa ryhmä voi kiertää. Tällaisen tanssiteoksen kuljettaminen maasta toiseen ei kuitenkaan ole mikään yksinkertainen prosessi. Mukana kulkee melkoinen koneisto ja teoksen esityskuntoon laittaminen vaatii omat ponnistuksensa. Kiertueryhmään kuuluu 27 jäsentä; 6 avustajaa, 10 tanssijaa, 6 muusikkoa, 1 kiertuemanageri, 1 fysioterapeutti, Hofesh itse, avustava taiteellinen johtaja Bruno Guillore ja johto (joko toimitusjohtaja tai tuottaja) ja tietysti itse lavarakennelma. Ryhmän tuottaja onkin odennut, että kansainvälinen kiertue on logistista jonglöörausta, mutta ryhmän jäsenet nauttivat kiertämisestä yli kaiken.

”Rakastan Hofeshin töitä ja tätä ryhmää. En koskaan kysy itseltäni, miksi olen yhä täällä – tämä on luissani ja osa elämääni. On niin paljon hyviä muistoja, joita olemme yhdessä vuosien mittaan rakentaneet. Yleensä kyllästyn helposti, mutta tähän työhön en kyllästy koskaan.” Ming, tanssija.

Ryhmän toimitusjohtajana työskentelevä Henny Finch puolestaan kertoo: "Grand Finale tulee kiertämään monissa kaupungeissa ja maissa . Rakastamme kiertämistä, sillä se antaa meille mahdollisuuden jakaa työmme ihmisten kanssa. Heidän reaktionsa ruokkivat luovaa prosessiamme. Kontakti eri kulttuureiden, ympäristöjen ja tapahtumanjärjestäjien kanssa inspiroi meitä suuresti."

Tiesitkö että:

- Grand Finalen lavalle on aseteltu 131 merkkiä, joiden mukaan lavasteiden seinät laitetaan paikalleen

- valaistus vaatii 165 valoa

- savukoneiden savun säätelyyn tarvitaan 13 tuuletinta

- ryhmä kiertää 11 saippuakuplakoneen kanssa

Upean Grand Finalen liput löydät täältä


Muita kiinnostavia juttuja!