Genelec-Gaala
Kuva: Sara Pista

Näytökset ja liput

16.6.2023
18:00
Kuopion Musiikkikeskus
66,50 €
17.6.2023
18:00
Kuopion Musiikkikeskus
66,50 €

GENELEC-GAALA

Gaalan käsiohjelma

Gaala nostaa festivaalitunnelman kattoon!

Festivaalin taiteellisen johtajan Riku Lehtopolun koostama ilta kokoaa tanssin kotimaiset kansainväliset tähdet Kuopioon ja näyttää tanssin monet kasvot baletista nyky- ja swing-tanssiin.

Gaalassa nähdään muun muassa säkenöivä ruotsalaisduo Bianca Locatelli ja Nils Andrén. Nämä Lindy hopin ja Boogie woogien moninkertaiset mestarit hurmaavat paitsi vastaansanomattomalla taidollaan myös lämpimällä huumorillaan.

Intiasta vieraaksemme saapuu Bessie-palkittu Shantala Shivalingappa, joka on työskennellyt monien maailman merkittävimpien nykykoreografien kanssa. Hän tanssii intialaiseen Kuchipudi-tanssiperinteeseen pohjaavan soolon lisäksi Pina Baushin kanssa luodun teoksen. 

Alkujaan eteläafrikkalainen, nykyisin Zürichin baletissa työskentelevä Leroy Mokgatle ravistelee baletin perinteitä ja sukupuolirooleja. Hän esittää yhdessä Zürichin baletin solistitanssija Loïck Pireaux’n kanssa pas de deux’t baleteista Le Corsaire sekä Monteverdi, joista jälkimmäisen on koreografioinut Christian Spuck.

Tanskalaisen Kammerballettenin tanssijoista gaalassa esiintyvät Ève-Marie Dalcourt ja Toon Lobach, joiden esittämänä nähdään kaksi pienoisteosta. Anthony Morigerato, Emmy-ehdokkuuden saanut steppivirtuoosi Yhdysvalloista, tuo Kuopioon vaikuttavan, itse koreografioimansa soolon.

Iltaa saapuvat tähdittämään myös ukrainalaiset Liza Riabinina ja Kate Luzan, joiden hätkähdyttävässä tanssissa yhdistyvät muun muassa voguing, bone-breaking ja nykytanssi. 

Illan päättää ote Tommi Kitin omalle ryhmälleen vuonna 2003 koreografioimasta teoksesta Väärä sävellaji, josta muodostui yksi Tommi Kitti & Co:n taiteellisen toiminnan merkkipaaluista. Kitin intiimi, ihmisläheinen suhde tanssiin sekä liikkeellinen virtuositeetti ja dynaamisuus nostivat hänen teoksensa niin suomalaisen kuin ulkomaisenkin nykytanssin omaperäisimpään kärkeen 2000-luvun alussa. Kitin teoksilla ja työskentelytavalla on ollut keskeinen vaikutus moniin tämän päivän kotimaisiin tanssintekijöihin.

Gaala on Kuopio Tanssii ja Soin klassikko täynnä loistokkaiden taiteilijoiden mestarillisia tulkintoja.

--------

Kesto 120 min. Ohjelmassa väliaika.

Liput 35-66,50€ sis. palvelumaksun (hintaan lisätään tilausmaksu alk. 1,50€)

 

 

Shantala Shivalingappa - SWAYAMBHU

 

Liza Riabinina ja Kate Luzan

 

Väärä sävellaji

weblaatu Genelec logo vihreä


Muita esiintyjiä