Genelec-äänentoiston huipulla
genelec
Kuva: Pixabay

Genelec näyttää suuntaa äänentoiston maailmassa

Vuonna 1978 perustettu iisalmelainen Genelec Oy perustettiin aikanaan YLEn tarvitessa tarkkailukaiuttimia uuteen radiotaloon. Vienti maailmalle lähti liikkeelle kun RAI Italiassa teki 30 kaiuttimen tilauksen. Sen jälkeen yritys on kokenut monenlaisia vaiheita. Taiteen ja teknologian kohtaaminen tapahtui 1990-luvun alussa, kun yrityksen perustaja-omistaja Ilpo Martikainen vaikuttui taiteilija Herbie Kastemaan töistä ja pyysi tätä suunnittelemaan Genelecille mainoskuvia. Nämä taideteokset olivat hauskalla tavalla erilaisia ja ne yhdistivät taiteen ja tekniikan uudella, erityisellä tavalla. Myös kaiuttimien muotoilussa löydettiin taidenäkökulma, kun Harri Koskinen tuli mukaan muotoilijaksi. Koskisen tunnistettava tyyli on näkyvillä useissa Genelecin tuotteissa, mukaan lukien kauniissa The Ones -kaiuttimiksi nimetyissä 8331, 8341 ja 8351 malleissa. 

Nyt Genelec Oy ja Kuopio Tanssii ja Soi ry ovat löytäneet jotain yhteistä. Yhteinen arvomaailma ja rakkaus taiteeseen toivat nämä kaksi toimijaa yhteen. Yhteistyön tuloksena syntyi myös How does this make you feel -video, jossa äänikokemus ja tanssi tuotiin yleisölle ainutlaatuiseksi hybridikokemukseksi. Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian on todennut yrityksen 40-vuotisjuhlajulkaisussa (2018) “When you are curious
enough about searching for the meaning of life, you may end up in Savo". Sitä samaa uteliaisuutta ja ennakkoluulottomuutta löytyy myös Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin taustalta ja siksi lähdimme tutkimusretkelle yhdessä. 

How does this make you feel -videon voit katsoa täältä

weblaatu Genelec logo vihreä


Muita kiinnostavia juttuja!