G SongLab goes Dance

G SongLab goes Dance

G SongLab goes Dance

- tanssin ja musiikin monitaiteinen työpaja 13-20 -ikäisille nuorille

Haluatko tehdä omia biisejä ja koreografiaa?

G SongLab (www.gsonglab.fi) on oman musiikin tekemisestä kiinnostuneiden nuorten yhteisö, joka järjestää biisinkirjoituspajoja, online-tapaamisia, nuorten oman musiikin kuuntelusessioita ja paljon muuta. Toiminta on maksutonta ja avointa kaikille aiemmasta harrastuneisuudesta riippumatta. Keskeisiä kumppaneita ovat mm. Genelec Oy ja Taideyliopisto, ja toiminnan tuottaa voittoa tavoittelematon Tiedonjulkistamisen kulttuuritehdas ry. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla GSongLabiin osallistuvat myös tanssijat luomaan koreografiaa biisintekijöiden kanssa 18.-20.6.2023.

Työpajan teemana on tällä kertaa Valta ja Vallattomuus. Kutsumme sinut taiteilemaan vallan moninaisten linssien läpi: miten valta voi näkyä tai kuulua? Miten valtaa voi käyttää taiteen keinoin? Miten se toteutuu ihmisten välillä? Miten se näyttäytyy maailmassa? Miltä se tuntuu kehossa? Entä vallattomuus? Haastamme sinut mukaan monitaiteiseen työpajaan yhdessä muiden nuorten kanssa kuvittelemaan valtaa ja vallattomuutta musiikin ja tanssin kautta alan ammattilaisten mentoroimana.

Työpajaa mentoroivat tanssitaiteilija Samuli Emery, tanssitaiteilija Sanni Kriikku, laulaja / lauluntekijä Anna Kuoppamäki sekä lauluntekijä / musiikin tuottaja Petter Korkman.

GSongLab goes Dance esittäytyy Musiikkikeskuksen Valohallissa 20.6. klo 12.

Samuli Emery on suomalais-brittiläinen taiteentekijä. Hän valmistui tanssitaiteilijaksi 2019 Itävallan SEAD-akatemiasta, pääaineenaan koreografia, minkä lisäksi hän on syventynyt useiden katu- ja klubitanssien kulttuurisiin ja liikkeellisiin perinteisiin. Opiskeluaikanaan Samuli pääsi esiintymään lukuisten tunnettujen koreografien esim. Wim Vandekeybusin, Julyen Hamiltonin ja Milan Tomasikin teoksissa sekä vaihto-opiskelemaan New Yorkin yliopistoon Tisch School of The Artsiin. Samuli on työskennellyt kansainvälisesti ja laaja-alaisesti, esimerkiksi Meg Stuartin, Jerome Belin, Eleanor Bauerin, River Linin, Jill Crovisierin, Ceren Oranin ja Sonya Lindforsin produktioissa sekä Suomen tunnetuimpien artistien, kuten Jenni Vartiaisen, Isac Elliotin, Elastisen, Saara Aallon, Apulannan, Jari Sillanpään ja Club for Fiven kanssa. Hän on saanut useita palkintoja ja stipendejä saavutuksistaan esiintyjänä ja koreografina kotimaan lisäksi Saksassa, Puolassa, Virossa ja Italiassa. Samuli toimii myös opettajana ympäri Suomea sekä Eurooppaa.

Sanni Kriikku on tanssija ja esitysten tekijä, joka työskentelee laaja-alaisesti ja monitaiteisesti esittävien taiteiden kentällä. Hän on koulutukseltaan tanssinopettaja (AMK) sekä tanssitaiteen maisteri (Teak 2021). Sannin töitä on nähty ja kuultu muun muassa Helsingin Juhlaviikoilla, monilla klassisen musiikin festivaaleilla, Itä-Suomen tanssin aluekeskuksella. Teatteri Universumissa sekä radiossa ja valkokankaalla.

Petter Korkman on sanoittaja, biisintekijä ja musiikin tuottaja, jolla on runsaan kymmenen vuoden kokemus nuorten biisipajojen järjestämisestä. Korkman on G SongLabin hankejohtaja.

Anna Kuoppamäki on laulaja ja lauluntekijä, musiikkipedagogi ja musiikkikasvatuksen tutkija. Hän on toiminut opettajana mm. Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, Tapiolan musiikkilukiossa ja Länsi-Helsingin musiikkiopistossa sekä toiminut laajasti ympäri Suomea myös kouluttajana erityisalanaan musiikin luovat vuorovaikutustaidot ja työpajatyöskentelyn menetelmät. Lisäksi hän toimii vierailevana tutkijana Taideyliopistossa. Wilma-yhtyeensä kanssa Kuoppamäki on julkaissut albumeita EMI- ja BMG-levymerkeillä ja vieraillut mm. Anssi Kelan, CMX:n, Elastic Familyn ja Samuli Edelmannin levyillä. Anna Kuoppamäki koordinoi G Songlabia  toimintaa yhdessä Petter Korkmanin kanssa.

Aika: 18.-20.6.
Paikka: Taidelukio Lumit
Mentorit: tanssitaiteilija Samuli Emery, tanssitaiteilija Sanni Kriikku, laulaja / lauluntekijä Anna Kuoppamäki sekä lauluntekijä / musiikin tuottaja Petter Korkman.
Hinta: vapaa pääsy, ennakkoilmoittautuminen täällä

Sijainnit

Taidelukio Lumit