Kuopio Tanssii ja Soi tarvitsee arvoisensa johtajan tulevaisuudessakin

Kuopio Tanssii ja Soi tarvitsee arvoisensa johtajan tulevaisuudessakin

Anna Pitkänen, Kirsi Soininen ja Riku Lehtopolku kertovat avoinna olevasta paikasta TE-liven haastattelussa - katso haastattelu.

Kuopio Tanssii ja Soi on ainutlaatuinen tanssitaiteen kansainvälinen näköalapaikka. Vuodesta 1970 järjestetty festivaali on vanhin, suurin ja monipuolisin vuosittain järjestettävä tanssitaidetapahtuma Pohjoismaissa. 

Festivaali hakee nyt luottamuksen arvoista toiminnanjohtajaa. Ansaitusti eläkkeelle siirtyvällä toiminnanjohtajalla Anna Pitkäsellä on poikkeuksellinen toive kaikille tanssitaiteen ystäville, niin elinkeinoelämälle kuin taiteen ammattilaisille.

“Festivaalin merkitys Pohjois-Savon vetovoimaisuudelle ja siten lukuisille yrityksille ja kulttuuritoimijoille on merkittävä. Siksi haastan alueen yrittäjät, virkamiehet ja kulttuurin edustajat auttamaan meitä löytämään parhaan mahdollisen toiminnanjohtajan festivaalille. Tarvitsemme henkilön, joka lähtee kehittämään hyvin käynnissä olevaa alueellista yritysyhteistyötä ja suhtautuu festivaalin ja tanssitaiteen edistämiseen intohimoisesti ja vahvalla sisäisellä palolla”, Pitkänen painottaa.

Kuopio Tanssii ja Soi ry:n tehtävä on edistää tanssi- ja musiikkitaiteen ja kulttuurimatkailun harrastusta ja ammattimaista toimintaa paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Toiminnanjohtaja vastaa yhdistyksen toiminnan operatiivisesta johtamisesta ja  kehittämisestä, mm. varainhankinnasta, yhteiskuntasuhteista ja  sopimuksista. Hän on festivaalin johtaja ja toimii esittelijänä hallituksen kokouksissa.    

“Tämä työ on upea! Miten monesti olemmekaan Jorma Uotisen ja Riku Lehtopolun kanssa iloinneet siitä, kun saamme työksemme tavata maailman arvostetuimpia tanssitaiteilijoita  ja henkilökohtaisesti edistää koko taidemuodon kehitystä. Juuri kukaan pohjoismaisista tanssitaiteen kollegoista ei pääse kokemaan samaa tässä laajuudessa”, Pitkänen kiteyttää.

Vie Kuopio Tanssii ja Soi itsesi näköiseen suuntaan

Yhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2021 aloittava pitkän linjan yrittäjä ja hallitusammattilainen Mika Sutinen odottaa työparikseen vahvasti sitoutunutta ammattilaista.

“Haluamme sinut viemään festivaalia uuteen, sinun itsesi näköiseen suuntaan. On tärkeää, että saamme toiminnanjohtajaksi työtä pelkäämättömän, ulospäinsuuntautuneen ja painetta sietävän ihmisen. Kaipaamme vahvojen organisointikykyjen lisäksi myös luovaa, uteliasta, kokeilevaa ja näkemyksellistä otettasi, tanssitaiteen kenttä kun muuttuu digitalisoitumisen myötä suuntaan, jota on etukäteen vaikea tunnistaa. Toivon, että autat meitä löytämään festivaalimme perinteiden arvoisen johtajan ja jaat tämän työpaikkailmoituksen sosiaalisessa mediassa. Kaikkien ilmoitusta jakaneiden seasta arvon jonkun, jonka vien pitkälle lounaalle Kuopiossa ensi kesän festivaalin yhteydessä”, Sutinen lupaa.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää:

  • pitkäjänteistä sitoutumista ja aktiivista verkostoitumista paikallisten, valtakunnallisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa
  • kansallisten ja kansainvälisten taiteen rahoitusmekanismien tuntemusta 
  • omakohtaisia näyttöjä menestyksellisestä yritysyhteistyön toteuttamisesta
  • useamman vuoden kokemusta suurten tapahtumien onnistuneesta järjestämisestä
  • sujuvaa suullista ja kirjallista suomen ja englannin kielen taitoa 
  • hyviä sosiaalisia ja viestinnällisiä valmiuksia

Korkeakoulututkinto, kokemus hankkeiden hallinnoimisesta sekä taiteeseen ja matkailuun suuntautunut elämänasenne ovat eduksi tehtävän hoitamiselle. Toivomme toiminnanjohtajan kotipaikan olevan Kuopiossa.

Työsuhde on kokoaikainen ja toistaiseksi voimassa. Työ alkaa sopimuksen mukaan vuoden 2021 aikana. Työhaastattelut toteutetaan tammikuun 2021 aikana..

“Kuljen rinnallasi ainakin kaksi kuukautta ja perehdytän sinut tehtävään. Tämän tapahtuman rakentaminen on samalla luottamuksen rakentamista. Kun luottamus on syntynyt ja olet päässyt sisään verkostoihin, voin luvata että tämä työ muuttaa elämäsi”, Anna Pitkänen lupaa. 

Lähetä napakka hakemus/driving motivation letter, CV palkkatoivomuksineen ja halutessasi max. 4 minuutin videohakemus 15.12.2020 mennessä osoitteeseen rekry@kuopiodancefestival.fi.


Muita kiinnostavia juttuja!