Elina Vetoniemi haluaa edistää taiteen saavutettavuutta
Kuva: Petri Laitinen

Tanssii ja Soi on portti kesään

Elina Vetoniemi tuli mukaan Kuopio Tanssii ja Soin hallitukseen Suomen tanssioppilaitosten liiton edustajana 2020. Tuore hallituksen jäsen on Kuopion konservatorion apulaisrehtori, jonka vastuualueella oppilaitoksessa ovat musiikin ja tanssin varhaisikä sekä tanssin perusopetus.

"Tanssii ja Soi on ollut minulle ehdottomasti Kuopioon muuttamisen jälkeen tapahtumista se, jota aina odotan suurella innolla ja mielenkiinnolla. Olenkin todella iloinnut siitä, että sain mahdollisuuden tulla mukaan taustatyöhön hallituksen jäsenenä.”

Taidetta ja taitoa

"Samalla kun Kuopio Tanssii ja Soi on paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti vaikuttava festivaali, se pystyy kasvattamaan myös uusia tanssin, taiteen ja kulttuurin arvostajia. Näen festivaalin aikana tanssin eri lajien kohtaavan. Samoin käsi kädessä kulkevat myös tanssin harrastaminen ja ammattilaisuus. Hallituksen jäsenenä haluan nostaa esille myös festivaalin pedagogista merkitystä, jonka näen erityisesti lasten ja nuorten laajan kurssitoiminnan kautta merkityksellisenä."

Elina on kiinnostunut edistämään taiteidenvälisyyttä ja taiteen saavutettavuutta.

”Lapsena olisin halunnut harrastaa sekä musiikkia että tanssia, mutta pitkien välimatkojen vuoksi oli valittava toinen. Vaikka musiikki vei silloin voiton, olen kuitenkin aina kokenut tanssin itselleni rakkaaksi.”

Elina Vetoniemi, KTS hallitus


Muita kiinnostavia juttuja!