12.–17.6.2019

EK1

Kuopio Tanssii ja Soi järjestää yhteistyössä Suomen Kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksen kanssa baletin erikoiskoulutusjakson festivaalin aikana Kuopiossa 12.–17.6.2019. EK-kurssilaiset esiintyvät Elo-Forum -ohjelmassa maanantaina 17.6. klo 13.00 Musiikkikeskuksella.

EK-kurssit on tarkoitettu koulutukseen jo valituille.

Ilmoittautuminen: 1.2.2019 klo 10.00 alkaen
Paikka: Taidelukio Lumit tanssisali, Kuopion Tanssistudio & KRV:n sali (Kuopion Reippaan Voimistelijat)
Opettajat: Minna Stenvall, Ulpu Puhakka & Jutta Mustakallio
Hinta: 320,00 € (sis. pääsylipun Gaalaan 15.6. klo 18.00)

Tulostettava kurssiohjelma:

Kurssiohjelma

12.6.2019
17.6.2019

Minna Stenvall

Olen Minna Stenvall ja opettanut Suomen Kansallisbaletin oppilaitoksessa vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen opetin Helsingin Tanssiopistossa Erikoiskoulutusluokkia sekä baletin harrastajia. Kuopio Tanssii ja Soi festivaalilla olen pitänyt baletti- ja lattiatankokursseja jo useiden vuosien ajan. Tanssijakokemusta sain Suomen Kansallisbaletissa sekä sen jälkeen freelancer-tanssijana Suomessa ja Pariisissa. Balettikilpailukokemusta minulla on mm. Varnan kansainvälisistä balettikilpailuista sekä Prix de Lausanne -kilpailusta.

Koulutukseltani olen Tanssitaiteen maisteri, joksi valmistuin Teatterikorkeakoulun pedagogiikan laitokselta. Sitä ennen suoritin Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutuskeskuksen tanssinopettajan pedagogisten opintojen PD-ohjelman (40 ov). Itselleni hyvin tärkeät opintovuodet vietin Pariisissa, missä olen opiskellut sekä tanssijan että pedagogin opintoja (Diplôme d’Etat de professeur de danse, option classique). Olen lisäksi kuulunut monen vuoden ajan Ranskan baletinopettajien järjestöön (A.F.M.D.C, Association Francaise des Maîtres de Danse Classique) ja osallistunut heidän koulutuksiin. Vietin myös yhden vuoden Lontoossa treenaten siellä ammattilaisten tunneilla sekä tutustuen RAD-opetusmetodiin. Seurasin myös mm. Royal Ballet School’in, English National Ballet School’in sekä Central Ballet School’in opetusta.

Opettaminen ja siinä työssä jatkuva kehittyminen on intohimoni. Pyrin säännöllisesti päivittämään osaamistani sekä erilaisten kurssien avulla, että seuraamalla baletin opetusta niin Suomessa kuin ulkomailla. Näistä viimeisempiä ovat olleet mm. vuosittainen Nordic seminar -balettiseminaari, johon osallistuu myös Tukholman kuninkaallinen balettikoulu sekä Oslon oopperan balettikoulu, opintomatka Pariisin oopperan balettikouluun sekä Pariisin Konservatorioon, useat matkat Monacon Prinsessa Grace’n balettiakatemiaan sekä joka kesäinen kesäkurssien seuraaminen Rosella Hightower’in balettikoulussa.

Minna Stenvall

Ulpu Puhakka

Ulpu on toiminut koreografina ja tanssijana niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hänellä on myös oma tanssiryhmä Ulpu Dance Company, joka on toteuttanut mm. poikkitaiteellisia koko illan esityksiä yhdessä Wöyh! yhtyeen kanssa. Opettajana Ulpu toivoo välittävänsä sitä tietoa ja positiivisuutta, jonka hän on kokenut omalla kohdallaankin tärkeäksi. Ulpun liikemateriaali kuuntelee kehon linjausta ja soljuu usein yksi yhteen musiikin kanssa. Ulpulle tanssissa tärkeää on ilmaisu ja läsnäolo. Lavalla Ulpu toivoo näkevänsä yhtä aikaa sekä ryhmän että yksilöitä. Avoimuus, rohkeus, luottamus ja uskallus ovat Ulpun harjoituksissa pääosassa.

Ulpu Puhakka

Jutta Mustakallio

Jutta on opiskellut tanssia Kansallisoopperan balettikoulun lisäksi Leningradin Vaganova-Akatemian tanssija- sekä pedagogilinjalla, mistä hän suoritti loppututkinnon 1986. Hän esiintyi tuolloin myös Kirov-teatterin Pähkinänsärkijässä (Venäläisessä tanssissa). Mustakallio on lisäksi valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta 2011. Hän on tanssinut Suomen Kansallisbaletissa 1974–1984 corps de ballet- ja solistirooleissa. Jutta on opettanut 1986-1991 SKO:n balettikoulussa sekä Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitoksella 1980- ja 1990-luvuilla, sekä balettia, karakteritansseja ja didaktiikkaa eri tanssikouluissa. Vuodesta 2013 lähtien hän on toiminut karakteritanssin tuntiopettajana Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa sekä EK-koulutuksessa. Tällä hetkellä hän toimii baletin tuotantosuunnittelijana Suomen Kansallisoopperassa ja baletissa.

Jutta Mustakallio

Taidelukio Lumit, Minna Canthin katu 46

Kuopion Tanssistudio, Liikekeskus Sektori, Puijonkatu 23

KRV:n sali (Kuopion Reippaan Voimistelijat), Kauppakatu 40-42

Majoitus- ja ruokailupaketit

Majoitus- ja ruokailupaketit eivät sisälly kurssihintaan, ovat tilattavissa erikseen ilmoittautumisen yhteydessä. Varaathan majoituspaikan riittävän ajoissa, paikkoja on rajoitettu määrä!

Luokkahuonemajoitus ajalle 11.–17.6. 120,00 € (sis. aamiainen)  LOPPUUNVARATTU!
Lounaspaketti ajalle 12.–17.6. 54,00 €
Päivällispaketti ajalle 12.–16.6. 50,00 €

Luokkahuonemajoitus järjestetään Kuopion Klassillisella lukiolla (os. Opistotie 1). Patjapaikka, otathan oman peiton, tyynyn sekä liinavaatteet/makuupussin mukaan. Majoitukseen sisältyy aamiainen sekä ympärivuorokautinen valvonta. Lounas klo 10.30–14.00 Musiikkikeskuksella ja päivällinen klo 16.30–18.00 ravintola Bowl D1nerissä. Ilmoitathan etukäteen mahdollisesta erikoisruokavaliosta tai allergiasta, joko ilmoittautumisen yhteydessä tai sähköpostitse sales@kuopiodancefestival.fi.

Festaripassi

Jokainen kurssilainen saa festaripassin, jolla voi ostaa edullisesti lippuja saman päivän esityksiin, mikäli tilaa on (liput myynnissä Musiikkikeskuksen lippukassalla klo 12 alkaen, ja kaupunginteatterin lippukassalla 1h ennen esitystä, koskee yli 15 € maksavia lippuja). Voit noutaa festaripassin Festival Shop & Infosta Musiikkikeskukselta 12.–18.6. klo 10–18.