24. Balettioppilaitoksen EK1-koulutus (jo valitut)

15.-20.6.2022

24. Balettioppilaitoksen EK1-koulutus (jo valitut)

Kuopio Tanssii ja Soi järjestää yhteistyössä Suomen Kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksen kanssa baletin erikoiskoulutusjakson festivaalin aikana Kuopiossa 15.-20.6.2022.

EK-kurssit on tarkoitettu koulutukseen jo valituille.

Tutustu EK-kursseihin tästä

Aika: 15.-20.6., 20.6. esitysharjoitus ja esiintyminen
Paikka: Taidelukio Lumit tanssisali, Kuopion Tanssistudio & KRV:n sali (Kuopion Reippaan Voimistelijat)
Opettajat: Minna Stenvall (baletti), Sini Mäenpää (nykytanssi), Ophélie Rodighiero (nykybaletti), Henrik Burman (kehonhuolto)
Hinta: 340,00 €


Majoitus- ja ruokailupaketit eivät sisälly kurssihintaan, ne ovat ostettavissa ilmoittautumisen yhteydessä 15.3. alkaen. Ostathan majoituspaikan riittävän ajoissa, paikkoja on rajoitettu määrä!

15.6.2022
20.6.2022

Minna Stenvall

Olen Minna Stenvall ja opettanut Suomen Kansallisbaletin oppilaitoksessa vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen opetin Helsingin Tanssiopistossa Erikoiskoulutusluokkia sekä baletin harrastajia. Kuopio Tanssii ja Soi festivaalilla olen pitänyt baletti- ja lattiatankokursseja jo useiden vuosien ajan. Tanssijakokemusta sain Suomen Kansallisbaletissa sekä sen jälkeen freelancer-tanssijana Suomessa ja Pariisissa. Balettikilpailukokemusta minulla on mm. Varnan kansainvälisistä balettikilpailuista sekä Prix de Lausanne -kilpailusta.

Koulutukseltani olen Tanssitaiteen maisteri, joksi valmistuin Teatterikorkeakoulun pedagogiikan laitokselta. Sitä ennen suoritin Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutuskeskuksen tanssinopettajan pedagogisten opintojen PD-ohjelman (40 ov). Itselleni hyvin tärkeät opintovuodet vietin Pariisissa, missä olen opiskellut sekä tanssijan että pedagogin opintoja (Diplôme d’Etat de professeur de danse, option classique). Olen lisäksi kuulunut monen vuoden ajan Ranskan baletinopettajien järjestöön (A.F.M.D.C, Association Francaise des Maîtres de Danse Classique) ja osallistunut heidän koulutuksiin. Vietin myös yhden vuoden Lontoossa treenaten siellä ammattilaisten tunneilla sekä tutustuen RAD-opetusmetodiin. Seurasin myös mm. Royal Ballet School’in, English National Ballet School’in sekä Central Ballet School’in opetusta.

Opettaminen ja siinä työssä jatkuva kehittyminen on intohimoni. Pyrin säännöllisesti päivittämään osaamistani sekä erilaisten kurssien avulla, että seuraamalla baletin opetusta niin Suomessa kuin ulkomailla. Näistä viimeisempiä ovat olleet mm. vuosittainen Nordic seminar -balettiseminaari, johon osallistuu myös Tukholman kuninkaallinen balettikoulu sekä Oslon oopperan balettikoulu, opintomatka Pariisin oopperan balettikouluun sekä Pariisin Konservatorioon, useat matkat Monacon Prinsessa Grace’n balettiakatemiaan sekä joka kesäinen kesäkurssien seuraaminen Rosella Hightower’in balettikoulussa.

 

Minna Stenvall

Sini Mäenpää

Sini Mäenpää on ammattitanssija ja -tanssinopettaja, joka on valmistunut tanssijaksi Tukholman Balettakademiesta sekä suorittanut tanssinopettajan tutkinnon Savonia-ammattikorkeakoulussa. Tanssialan monipuolista työkokemusta hänellä on jo parin vuosikymmenen ajalta.

Tanssijana Sini  on toiminut Helsingin Kaupunginteatterissa vuosina 2006-2013. Lisäksi hän on  työskennellyt freelance-tanssijana mm. Tampereen Työväenteatterissa, Suomen Kansallisoopperassa, Helsinki Dance Theaterissa sekä monien suomalaisten ja ulkomaisten koreografien teoksissa ja omissa nykytanssituotannoissa.

Sini toimii tällä hetkellä tanssinopettajana Lappeenrannan Tanssiopistossa, Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksella sekä eri tanssikouluissa Kanta-Hämeessä opetuslajeinaan nykytanssi, baletti ja jazztanssi.

Sini Mäenpää

Ophélie Rodighiero

Henrik Burman


BalletMOVE:n opettaja/kehittäjä. Henrik on tehnyt mittavan uran solistina Tukholman kuninkaallisessa baletissa sekä Suomen kansallisbaletissa. Henrik on opettanut muun muassa Suomen kansallisessa balettikoulussa, Somatic Studiossa, Tanssille ry:ssä, Helsingin Taitoluisteluklubissa, Helsingin Balettiakatemiassa, Helsingin kansainvälisessä balettikilpailussa ja Kuopio Tanssii ja Soilla. Henrik valmistui HAMKista kansainväliseksi ammatilliseksi opettajaksi keväällä 2017.

 
 

Henrik Burman

Taidelukio Lumit, Minna Canthin katu 46

Kuopion Tanssistudio, Liikekeskus Sektori, Puijonkatu 23

KRV:n sali (Kuopion Reippaan Voimistelijat), Kauppakatu 40-42