Cristiana Morganti (IT) 9.-10.10.
Kuva: Photo Antonella Carrara © il Funaro_03

Näytökset ja liput

9.10.2021
19:00
Kuopion kaupunginteatteri, Maria
33,50 €
10.10.2021
19:00
Kuopion kaupunginteatteri, Maria
33,50 €

Cristiana Morganti-Jessica and Me

”Do you want me to dance,

or do you want me to talk?”

Tanztheater Wuppertal Pina Bauschin solistina pitkän uran tehneen Cristiana Morgantin JESSICA AND ME on Morgantin itsensä ja hänen alter egonsa Jessican äänillä kerrottu henkilökuva, jossa tanssitaiteilija käy läpi elämäänsä ja pohtii suhdettaan tanssiin sekä ikääntyvään kehoonsa. Ristiriitainen suhde nuoruuden balettikoulutukseen ja Pinan kanssa tanssitut kaksi vuosikymmentä sekoittuvat purevan huumorintajun ja kesyttämättömien kiharoiden kanssa koskettavaksi tarinaksi täynnä elinvoimaa olevasta esiintyjästä. Morganti hurmaa lämpimällä huumorillaan, rehellisellä läsnäolollaan ja vastustamattomalla itseironiallaan.

Teos Jessica and Me on voittanut Critic Award Danza & Danza -palkinnon vuonna 2014. Teos on esitetty myös Italian televisiossa ja se on kiertänyt useissa eri kaupungeissa ja festivaaleilla. Nykyisin Cristiana on freelance -tanssija ja koreografi ja hän työskentelee vierailevana professorina Conservatoire Nationale Superièure de Paris’sa ja opettaa säännöllisesti Roomassa Accademia Nazional D’Arte Drammatica Silvio D’amicossa. Cristiana nähtiin myös elokuvissa Pina (Wim Wenders 2011) sekä Talk to her (Pedro Almodovar 2001).

Esityskieli englanti.

Kesto 70 min. ei väliaikaa.

“Jessica and Me” is an honest, intelligent, comic tale about an aging dancer still consumed by a lust for life.” -Chris O’Rourke- The Examiner (Dublin Dance Festival 2016)

Koreografia ja tanssi: Cristiana Morganti

Taiteellinen yhteistyö: Gloria Paris
Valaistussuunnittelu: Laurent P. Berger
Video: Connie Prantera
Musiikin konsultointi: Kenji Takagi
Musiikin editointi: Bernd Kirchhoefer
Tekniikan johto: Jacopo Pantani
Audio&Videoteknikko: Simone Mancini
Valaistusteknikko: Sgommino Berselli
Tuotanto: il Funaro-Pistoia (Italia / Italy)

Yhteistyössä: Fondazione I Teatri-Reggio Emilia (Italia / Italy)
international managament Aldo Grompone

 
 


Muita esiintyjiä