Barokkitanssin perusteet
Kuva: Pixabay

Bourrée, gigue ja monet muut

Barokkitanssilla tarkoitetaan 1600-1700-lukujen taitteeseen ajoittunutta tanssityyliä. Erityisesti se kukoisti Ludwig XIV:en loisteliaassa hovissa, mutta sitä harrastivat myös muut kansanosat kuin ylhäisön edustajat.

Barokkitanssia on ollut tarjolla Kuopiossa, sekä tanssikurssien tarjonnassa että festivaaliohjelmassa, viimeksi yli 20 vuotta sitten! Tulevan kesän barokkitanssikurssilla tutustumme länsimaisten barokin ajan hovi/näyttämötanssien perusteisiin ja kurssin ohjelmassa ovat bourrée, menuetti, sarabande, gigue ja kontratanssi.

Klassisen baletin juuret ovat barokkitanssissa. Barokin aikaan vakiinnutettiin esim. jalkojen viisi perusasentoa ja otettiin käyttöön monet tanssitekniset periaatteet sekä termistöä. Oma kehollinen kokemus barokin ajan tanssityylistä tuo olennaisen lisän tanssinharrastajan/tanssinopettajan yleissivistykseen ja laajentaa tanssin historiallista perspektiiviä. 

”Barokin aikaan tanssi ja musiikki olivat kiinteässä vuorovaikutuksessa keskenään. Musikaalisuus ja liikkeen selkeys ovat lähtökohtana myös omassa opetuksessani. Barokkitanssi on vaativa tanssilaji muiden vaativien tanssilajien joukossa. Tyypillisesti suurin rasitus kohdistuu jalkateriin ja pohkeisiin. Myös keskivartalon kannatus on olennaista. Barokkitanssitunnit koostuvat lämmittelystä, tekniikkaosuudesta ja tanssien opettelusta,” kertoo kurssin opettaja, Maria Hostikka.

Aikataulu ja ilmoittautuminen löytyy täältä


Muita kiinnostavia juttuja!