Baletti workshop: George Balanchine, edistyneet

16.6.2020

Baletti workshop:
George Balanchine, edistyneet

Edistyneet, alaikäraja 14v

Maailmankuulu koreografi George Balanchine on merkittävä, oman tunnistettavan käsialansa luonut mestari. Hänen teoksiaan esitetään ympäri maailmaa. Anu Sistonen on sekä tanssinut itse että harjoittanut hänen koreografioitaan ja tarjoaa nyt workshopissa mahdollisuuden tutustua lähemmin Balanchinen upeaan liikekieleen.

Paikka: Musiikkikeskus tanssisali
Opettaja: Anu Sistonen
Hinta: 40,00€

16.6.2020 | klo 11:15
16.6.2020 | klo 13:15

Anu Sistonen

Anu Sistonen (1962) on Suomen Kansallisoopperan balettikoulun kasvatti ja hän on työskennellyt pitkän tanssijauransa aikana Suomen Kansallisbaletissa, Stuttgartin baletissa, Cullberg baletissa ja Tero Saarinen Companyssa. Useiden klassisten pääroolien lisäksi hän on tanssinut mm. William Forsythen, Jiri Kylianin, Mats Ekin, Ohad Naharinin ja Jorma Uotisen teoksissa.

Työskennellessään Stuttgartin baletissa ja Cullberg baletissa kanssa hän kiersi intensiivisesti  maailmaa vuosina 1986-1992.

Vuodet 2000-2017 Anu asui Luxemburgissa ja työskenteli freelance-koreografina ja -opettajana. Anun omia teoksia on Suomessa nähty mm. Helsingin Juhlaviikoilla, Tanssivirtaa Tampereella ja Täydenkuun tansseissa Pyhäjärvellä. Hänen teoksensa “Against the flow” palkittiin yleisöpalkinnolla Reconnaissance nykytanssikilpailussa Grenoblessa vuonna 2013.

Suomi Palkinto myönnettiin Anulle vuonna 1996. Anu on toiminut vierailevana opettajana Luxemburgin lisäksi Suomen Kansallisbaletissa, Ballet de Marseille’ssa ja Ballet de Lorrainessa (FR), Cullberg baletissa (S) ja University of Arts, Philadelphia (US).

Tällä hetkellä Anu toimii balettimestarina Suomen Kansallisbaletissa.

Anu Sistonen

Sijainnit

Kuopion Musiikkikeskus, Kuopionlahdenkatu 23

 

Festaripassi

Jos olet maksanut kurssisi 30.4.2020 mennessä, saat festaripassin. Passilla voit ostaa edullisesti lippuja saman päivän esityksiin, mikäli tilaa on (liput myynnissä Musiikkikeskuksen lippukassalla klo 12 alkaen ja Kaupunginteatterin lippukassalla 1h ennen esitystä, koskee yli 15 € maksavia lippuja). Voit noutaa festaripassin Festival Shop & Infosta Musiikkikeskukselta 10.–16.6. klo 10–18. Festival Shop & Infosta löydät myös festaripaidat ym. tuotteet.