11.-15.6.2020

Baletti hakijakurssi D 14–15 v

yhteistyössä Suomen kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksen kanssa

Balettitunneilla keskitymme vartalon kannatuksen, kehon linjausten ja toiminnallisen aukikierron tietoiseen kehittämiseen baletin perusliikkeiden avulla. Keskilattialla tehtävien liikkuvien harjoitusten kautta pyrimme kehittämään kokonaisvaltaista baletillista koordinaatiokykyä. Lisäksi perehdymme varvastekniikan perusteisiin.

Baletti hakijakursseille ei ole erillistä valintamenettelyä. Osallistujat otetaan kursseille ilmoittautumisjärjestyksessä, kurssipaikkoja on rajoitettu määrä.

Paikka: Taidelukio Lumit, tanssisali
Opettaja: Minna Stenvall
Hinta: 150,00€ (sis. pääsylipun GN I MC:n esitykseen 12.6.)

Majoitus- ja ruokailupaketit eivät sisälly kurssihintaan, ne ovat tilattavissa ilmoittautumisen yhteydessä. Varaathan majoituspaikan riittävän ajoissa, paikkoja on rajoitettu määrä!

EK2-ryhmään hakijan tulee täyttää 14 vuotta syksyn 2020 aikana (hakijan syntymävuosi 2006); EK3-ryhmään hakijan tulee täyttää 15 vuotta syksyn 2020 aikana (hakijan syntymävuosi 2005).

Tulostettava kurssiesite, klikkaa tästä.


Baletin erikoiskoulutukseen pyritään valintakokeen kautta, joka järjestetään Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin yhteydessä tiistaina 16.6.2020 klo 10–17.

Lähetäthän seuraavat erikoiskoulutukseen hakemista varten tarvittavat liitteet 15.5.2020 mennessä:
1) hakijatietolomake täytettynä, lataa lomake tästä
2) oman tanssikoulun ja baletinopettajan allekirjoittama todistus suoritetuista tanssin perusopinnoista, sekä
3) baletinopettajan vapaamuotoinen suosituskirje

Osoitteeseen Kuopio Tanssii ja Soi ry / kurssit, Puijonkatu 27 A 14, 70100 Kuopio tai lähetä ne sähköpostin liitetiedostoina osoitteeseen sales(at)kuopiodancefestival.fi

11.6.2020 | klo 17:15
15.6.2020 | klo 19:00

Aikataulu

Torstai
17:15
19:00
Taidelukio Lumit, tanssisali
Perjantai
17:15
19:00
Taidelukio Lumit, tanssisali
Lauantai
17:15
19:00
Taidelukio Lumit, tanssisali
Sunnuntai
17:15
19:00
Taidelukio Lumit, tanssisali
Maanantai
17:15
19:00
Taidelukio Lumit, tanssisali

Minna Stenvall

Olen Minna Stenvall ja opettanut Suomen Kansallisbaletin oppilaitoksessa vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen opetin Helsingin Tanssiopistossa Erikoiskoulutusluokkia sekä baletin harrastajia. Kuopio Tanssii ja Soi festivaalilla olen pitänyt baletti- ja lattiatankokursseja jo useiden vuosien ajan. Tanssijakokemusta sain Suomen Kansallisbaletissa sekä sen jälkeen freelancer-tanssijana Suomessa ja Pariisissa. Balettikilpailukokemusta minulla on mm. Varnan kansainvälisistä balettikilpailuista sekä Prix de Lausanne -kilpailusta.

Koulutukseltani olen Tanssitaiteen maisteri, joksi valmistuin Teatterikorkeakoulun pedagogiikan laitokselta. Sitä ennen suoritin Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutuskeskuksen tanssinopettajan pedagogisten opintojen PD-ohjelman (40 ov). Itselleni hyvin tärkeät opintovuodet vietin Pariisissa, missä olen opiskellut sekä tanssijan että pedagogin opintoja (Diplôme d’Etat de professeur de danse, option classique). Olen lisäksi kuulunut monen vuoden ajan Ranskan baletinopettajien järjestöön (A.F.M.D.C, Association Francaise des Maîtres de Danse Classique) ja osallistunut heidän koulutuksiin. Vietin myös yhden vuoden Lontoossa treenaten siellä ammattilaisten tunneilla sekä tutustuen RAD-opetusmetodiin. Seurasin myös mm. Royal Ballet School’in, English National Ballet School’in sekä Central Ballet School’in opetusta.

Opettaminen ja siinä työssä jatkuva kehittyminen on intohimoni. Pyrin säännöllisesti päivittämään osaamistani sekä erilaisten kurssien avulla, että seuraamalla baletin opetusta niin Suomessa kuin ulkomailla. Näistä viimeisempiä ovat olleet mm. vuosittainen Nordic seminar -balettiseminaari, johon osallistuu myös Tukholman kuninkaallinen balettikoulu sekä Oslon oopperan balettikoulu, opintomatka Pariisin oopperan balettikouluun sekä Pariisin Konservatorioon, useat matkat Monacon Prinsessa Grace’n balettiakatemiaan sekä joka kesäinen kesäkurssien seuraaminen Rosella Hightower’in balettikoulussa.

 

Minna Stenvall

Sijainnit

 

Taidelukio Lumit, Minna Canthin katu 46

Valintakoe 16.06.2020

Baletin erikoiskoulutukseen pyritään valintakokeen kautta, joka järjestetään Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin yhteydessä tiistaina 16.6.2020 klo 10-17. Tilaisuudessa on mukana balettioppilaitoksen raati. Valinnat erikoiskoulutukseen tehdään hakutilaisuudessa ja raadin jäsenet käyvät mahdollisuuksien mukaan myös katsomassa valintakoetta edeltäviä tunteja. Huoltajat ja omat opettajat eivät voi tulla seuraamaan hakutilaisuutta. Kokeessa voi pyrkiä kaikiin tasoryhmiin.

Lähetäthän seuraavat erikoiskoulutukseen hakemista varten tarvittavat liitteet 15.5.2020 mennessä:
1) hakijatietolomake täytettynä, lataa lomake tästä.
2) oman tanssikoulun ja baletinopettajan allekirjoittama todistus suoritetuista tanssin perusopinnoista, sekä
3) baletinopettajan vapaamuotoinen suosituskirje

Osoitteeseen Kuopio Tanssii ja Soi ry / kurssit, Puijonkatu 27 A 14, 70100 Kuopio tai lähetä ne sähköpostin liitetiedostoina osoitteeseen sales@kuopiodancefestival.fi.

HUOM. Pdf-tiedoston lukemiseen tarvitset maksuttoman Adobe Reader-ohjelman. Tallenna lomake ensin tietokoneellesi, jonka jälkeen lomake on mahdollista täyttää Adobe Readerilla ja tulostaa/tallentaa täytettynä. Muistathan tallentaa lomakkeen uudelleen täytettyäsi sen. Voit myös vaihtoehtoisesti tulostaa lomakkeen ja täyttää sen käsin.

Baletin erikoiskoulutus (EK)

Balettioppilaitos järjestää valtakunnallista baletin erikoiskoulutusta (EK) muualla kuin pääkaupunkiseudulla asuville, lahjakkaille baletin harrastajille. Kurssimuotoinen koulutus on suunnattu 12–15-vuotiaille balettia aktiivisesti harrastaville nuorille, jotka ovat kiinnostuneita baletista ja tanssijan ammatista. Baletin erikoiskoulutukseen pyritään valintakokeen kautta, joka järjestetään vuosittain. Lue täältä lisää erikoiskoulutuksesta.