11.-15.6.2020

Baletti hakijakurssi A 12–13 v

yhteistyössä Suomen kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksen kanssa

Balettitunneilla keskitymme vartalon kannatuksen, kehon linjausten ja toiminnallisen aukikierron tietoiseen kehittämiseen baletin perusliikkeiden avulla. Keskilattialla tehtävien liikkuvien harjoitusten kautta pyrimme kehittämään kokonaisvaltaista baletillista koordinaatiokykyä. Lisäksi perehdymme varvastekniikan perusteisiin.

Baletti hakijakursseille ei ole erillistä valintamenettelyä. Osallistujat otetaan kursseille ilmoittautumisjärjestyksessä, kurssipaikkoja on rajoitettu määrä.

Paikka: Kuopion Taideopisto
Opettaja: Heli Kuula
Hinta: 150,00€ (sis. pääsylipun Gaalaan 14.6.)

Majoitus- ja ruokailupaketit eivät sisälly kurssihintaan, ne ovat tilattavissa ilmoittautumisen yhteydessä. Varaathan majoituspaikan riittävän ajoissa, paikkoja on rajoitettu määrä!

EK1-ryhmään hakijan tulee täyttää 13 vuotta syksyn 2020 aikana (hakijan syntymävuosi 2007).

Tulostettava kurssiesite, klikkaa tästä.


Baletin erikoiskoulutukseen pyritään valintakokeen kautta, joka järjestetään Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin yhteydessä tiistaina 16.6.2020 klo 10–17.

Lähetäthän seuraavat erikoiskoulutukseen hakemista varten tarvittavat liitteet 15.5.2020 mennessä:
1) hakijatietolomake täytettynä, lataa lomake tästä
2) oman tanssikoulun ja baletinopettajan allekirjoittama todistus suoritetuista tanssin perusopinnoista, sekä
3) baletinopettajan vapaamuotoinen suosituskirje

Osoitteeseen Kuopio Tanssii ja Soi ry / kurssit, Puijonkatu 27 A 14, 70100 Kuopio tai lähetä ne sähköpostin liitetiedostoina osoitteeseen sales(at)kuopiodancefestival.fi

11.6.2020 | klo 08:45
15.6.2020 | klo 10:30

Aikataulu

Torstai
08:45
10:30
Kuopion Taideopisto
Perjantai
08:45
10:30
Kuopion Taideopisto
Lauantai
08:45
10:30
Kuopion Taideopisto
Sunnuntai
08:45
10:30
Kuopion Taideopisto
Maanantai
08:45
10:30
Kuopion Taideopisto

Heli Kuula

Heli on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Vuodesta 1988 alkaen hän on toiminut tanssin ammatillisen opettajakoulutuksen lehtorina (Kuopion konservatorio, Oulun konservatorio, Oulun ammattikorkeakoulu). Hänen tehtävänään on ollut mm. baletin tekniikan ja pedagogiikan sekä opettajan ammattipedagogisten opintojen opettaminen ja kehittäminen sekä taiteellis-pedagogisten produktioiden ohjaaminen. Hän on myös vieraillut opettamassa kurssimuotoisesti balettia ja erilaisia pedagogisia oppisisältöjä ympäri Suomea useissa eri tanssikouluissa ja tanssialan ammatillisissa oppilaitoksissa. Olen toiminut arvioitsijana mm. Arktiset askeleet valtakunnallisessa tanssitapahtumissa, Nuorison taidetapahtumissa ja Nuori Kulttuuri Moves -tapahtumissa sekä Uudet Tanssit -koreografiakatselmuksessa.

Heli Kuula

Sijainnit

Kuopion Taideopisto, Viihdekeskus Iso Cee, Ajurinkatu 16

Valintakoe 16.06.2020

Baletin erikoiskoulutukseen pyritään valintakokeen kautta, joka järjestetään Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin yhteydessä tiistaina 16.6.2020 klo 10-17. Tilaisuudessa on mukana balettioppilaitoksen raati. Valinnat erikoiskoulutukseen tehdään hakutilaisuudessa ja raadin jäsenet käyvät mahdollisuuksien mukaan myös katsomassa valintakoetta edeltäviä tunteja. Huoltajat ja omat opettajat eivät voi tulla seuraamaan hakutilaisuutta. Kokeessa voi pyrkiä kaikiin tasoryhmiin.

Lähetäthän seuraavat erikoiskoulutukseen hakemista varten tarvittavat liitteet 15.5.2020 mennessä:
1) hakijatietolomake täytettynä, lataa lomake tästä
2) oman tanssikoulun ja baletinopettajan allekirjoittama todistus suoritetuista tanssin perusopinnoista, sekä
3) baletinopettajan vapaamuotoinen suosituskirje

Osoitteeseen Kuopio Tanssii ja Soi ry / kurssit, Puijonkatu 27 A 14, 70100 Kuopio tai lähetä ne sähköpostin liitetiedostoina osoitteeseen sales@kuopiodancefestival.fi.

HUOM. Pdf-tiedoston lukemiseen tarvitset maksuttoman Adobe Reader-ohjelman. Tallenna lomake ensin tietokoneellesi, jonka jälkeen lomake on mahdollista täyttää Adobe Readerilla ja tulostaa/tallentaa täytettynä. Muistathan tallentaa lomakkeen uudelleen täytettyäsi sen. Voit myös vaihtoehtoisesti tulostaa lomakkeen ja täyttää sen käsin.

Baletin erikoiskoulutus (EK)

Balettioppilaitos järjestää valtakunnallista baletin erikoiskoulutusta (EK) muualla kuin pääkaupunkiseudulla asuville, lahjakkaille baletin harrastajille. Kurssimuotoinen koulutus on suunnattu 12–15-vuotiaille balettia aktiivisesti harrastaville nuorille, jotka ovat kiinnostuneita baletista ja tanssijan ammatista. Baletin erikoiskoulutukseen pyritään valintakokeen kautta, joka järjestetään vuosittain. Lue täältä lisää erikoiskoulutuksesta.