Anna Pitkänen kiittää

KIITOKSET YHTEISESTÄ MATKASTA!

Lämpimät kiitokseni tanssinystävät, tukijat ja tekijät näistä 25 vuodesta tanssitaiteen, tapahtumatuotannon ja matkailun merkeissä. Ne ovat olleet mielenkiintoisia, haastavia ja opettavaisia, myös unohtumattomien elämysten ja kohtaamisien vuosia.

Nöyrin kiitokseni siitä, että olen saanut tehdä kanssanne tämän 1996 – 2021 matkan, josta en haaveissanikaan osannut unelmoida. Vieläpä työkseni kokea mielettömiä taide-elämyksiä, iloja ja välillä, totta kai, myös hampaankiristyksiä tuhkapilvien, työtaistelujen, loukkaantumisien, talouden, päätöksenteon, tekemisen osalta – ja nyt viimeisimpänä pandemian kurituksesta. Enimmäkseen kuitenkin suunnatonta, suorastaan pakahduttavaa, yhdessä tekemisen ja onnistumisen riemua. Käsinkosketeltavaa täyttymyksen tunnetta siitä, että olemme tiimillämme pystyneet tuottamaan ainutlaatuisia tunteenväristyksiä, me-henkeä, tervettä ylpeyttä, keskustelua, aineksia erilaisuuden ymmärtämiseen, oivalluksia ja innostusta jälkikasvullemme, myönteistä mielikuvaa taiteelle, paikkakunnallemme, kumppaneillemme ja Suomellekin.

- Työtä, toimeentuloa ja henkistä vireytä - merkityksellisyyttä niin monelle!

Jokainen kausi päättyy. Nyt on sen aika omalta osaltani, yli 40 vuotta työelämässä on täynnä ja jään vapaalle.

On uusien ovien avaamisen vaihe myös Tanssii ja Soissa. Uusi ihminen, uusin ajatuksin, opein, työkaluin, innoin. Jätän luottavaisin mielin festivaalin vetovastuun seuraajalleni Johanna Rajamäelle, Pohjanmaalta Savoon rantautuneelle maailmankansalaisille.

Festivaalin tekemisessä on paljon opittavaa, paljon liikkuvia osia. Parin vuoden kierros on hyvä oppikoulu kokonaisuuden hahmottamiseen. Pikavoittoja voi toki tulla, mutta tavoitteena pitää olla pitkäjänteinen onnistuminen.

- Ystävät, ottakaa Johanna avosylein vastaan – myös savusaunaan, torikahville, hiihtoladuille, Puijon rinteille, itäsuomalaiseen elämänmenoon – ne luovat pohjaa tapahtuman uniikin luonteen ymmärtämiselle.

Kiitän lämmöllä omaa sitoutunutta työyhteisöäni, erityisesti tuottajaamme Sirpa Miettistä, jonka kanssa olemme taivaltaneet tätä matkaa yli 20 vuotta. Myös muita työntekijöitämme, harjoittelijoitamme ja talkoolaisiamme sekä neljää taiteellista johtajaamme, joiden kanssa olen saanut oppia ja opettaa; Jukka O. Miettistä, Alpo Pakarista, Jorma Uotista ja Riku Lehtopolkua. Myös avarakatseisia puheenjohtajiamme, Riitta Saastamoista, Kauko Heurua, Pirjo Ala-Kapeeta, Kari Häkämiestä ja Marita Vuorista, Petteri Parosta, Kirsi Soinista ja tuoreimpana Mika Sutista. Sekä luottamushenkilöitämme – ilman sitoutumistanne emme olisi olemassa.

Kiitokset rahoittajillemme, erityisesti Kuopion kaupungille ja Opetus- ja kulttuuriministeriölle, Kuopion Energia Oy:lle, Savon Media – Savon Sanomille, Pohjois-Savon Osuuspankille, Työeläkeyhtiö ELOlle, Osuuskauppa PeeÄssälle, Kuopion Autokauppa Oy:lle ja Genelec Oy:lle. Myös Saastamoisen ja Jane ja Aatos Erkon säätiöille sekä kaikille muille rahoittajillemme ja kumppaneillemme Suomessa ja Suomen ulkopuolella.

Syvä kumarrukseni uskomattoman rohkeille, kaukonäköisille, menneille uranuurtajille, tekijöille, joiden kätten jälkiä vuodesta 1970 alkaen on ollut vaalittavanamme tähän päivään. He, erityisesti orkesterinjohtaja Lauri Siimes, teatterinjohtaja Aimo Hiltunen ja kaupunginjohtaja Eino Luukkonen, panivat tämän liikkeelle!

Eikä sovi unohtaa mediaa – työ teidän kanssanne on ollut minulle erityisen mieluisaa, monia ystävyyssuhteitakin jää elämään.

- Tanssin ystävät - rakentakaa festivaalille seuraavaa 50-vuotiskautta rohkeasti ja taiten, yhteistyössä, kauas katsoen – hyväksi koettua vaalien ja hallitusti uudistuen. Focusoikaa, pitäkää kirkkaana se kaikkein oleellisin, tanssillinen liike, elämykset, korkea laatu ja yleisö.

- Yhden, yhdeksän tai yhdeksänkymmenen yön nukkuminen ei ole välillä ollenkaan hullumpi juttu!

Ja summa summarum - kiitoksia taiteilijat ja yleisömme – ilman teitä meille muille, minullekaan, ei olisi ollut tarvetta!  Oli ilo taittaa tätä taivalta – elämä jatkuu.

Kuopio 31.8.2021

Anna Pitkänen


Muita kiinnostavia juttuja!