29. Afro Soolo

15.6.2022

29. Afro soolo

Afrossa opetellaan afrokuubalaiseen Santeria uskontoon kuuluvia Orisha-tansseja.Tunnilla harjoitellaan Orishojen perusaskelia ja tehdään lyhyitä sarjoja. Tunnilla harjoitellaan afrokuubalaisille tansseille tyypillistä vartalonkäyttöä.Tiiviskurssilla perehdytään kuubalaisen Santeria uskontoon kuuluvien yorubatanssien perusliikkeisiin, askelluksiin ja vartalon hallintaan. Kuubalaiset afrotanssit ovat kehittyneet alunperin orjien mukanaan tuomista tansseista ja niissä yhdistyy rytmisesti rikas musiikki ja alkukantainen liikekieli. Kurssilla keskitytään etenkin polvien joustoliikkeeseen sekä ylävartalon, rintakehän ja olkapäiden rentoon liikekieleen. Afrokuubalaisten tanssien kautta voit myös oppia ymmärtämään muitakin kuubalaisia tansseja entistä paremmin, sillä samat liikeperiaatteet ovat periytyneet myös mm. salsaan ja rumbaan. Tanssiminen tapahtuu perinteisesti paljain jaloin, mutta voit halutessasi tanssia myös kengillä tai tossuilla.

Aika: klo 13.00-14.30
Paikka: SalsaStudio
Opettaja: Julio Miñoso
Hinta: 25,00 €

15.6.2022 | klo 13:00
15.6.2022 | klo 14:30

JULIO MIÑOSO

Juliolla on yli 20 vuoden kokemus kuubalaisista populaari- ja folkloretansseista niin tanssijana, opettajana kuin koreografina. Hän valmistui vuonna 1996 tanssija-tanssinopettajaksi taidekoulu Escuela Profesional de Arte Samuel Feijoosta, josta hän tuli valituksi suoraan la Compania Folclórica Oshé de Villa Clara-tanssiryhmään. Jo kahden vuoden jälkeen Julio nousi ensitanssijan (primer bailarin) asemaan- korkeimpaan rooliin, jonka tanssija voi Kuubassa saavuttaa.

Tanssinopettajan tehtäviin syventyminen jatkui taidekorkeakoulu ISAssa ( el Institución Superior de Arte), jossa Julio perehtyi mm. tanssinopetuksen metodologiaan ja pedagogiaan. Vuonna 2005 hän valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi (Licenciado en Arte Danzario) erikoistumisalueenaan folkloretanssit. Viimeisen 10 vuoden ajan Julio on työskennellyt ensitanssijana ja opettajana la Compania de Danzas Tradicionales de Cuba JJ-ryhmässä.

Uransa aikana hän on tähdittänyt useita esityksiä Kuubassa ja kansainvälisesti, esim. Kolumbiassa, Kanadassa, Ruotsissa ja Martiniquella. Työ opettajana taidekouluissa ja ulkomaalaisille suunnatuilla tanssikursseilla sekä lukuisilla kansallisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla on tuonut Juliolle paljon kiitosta. Hän on myös ansainnut useita tunnustuksia ja palkintoja. Tunnustuksena taiteilijan työstään Julio valittiin jäseneksi UNEACiin. UNEACin jäseneksi valitaan kuubalaisen kulttuurin edistäviä taiteilijoita ja kirjailijoita.

 

Sijainnit

SalsaStudio, Vuorikatu 3