66. Kehonero

66. Kehonero

Kiinnostaako sinua itsetuntemuksesi lisääminen kehollisuuden ja lempeän liikkeen kautta? Kaipaatko vastapainoa kiireelle ja moneen suuntaan säntäilylle?

Kolahtavatko sanat: liike, kehollisuus, itsetuntemus, läsnäolo, leikki, lempeys, armollisuus, oma tanssi, vuorovaikutus, itseilmaisu, ilo, yhdessä kokeminen, aito kohtaaminen?

KehoNero on lempeän liikkeen työpaja, jossa aktivoidaan ja stimuloidaan aivoja, muistia ja kehoa jokaisen osallistujan omista lähtökohdista käsin, luontaisen liikkeen ja tanssin kautta, luovan itseilmaisun harjoitteita hyväksi käyttäen. Liikutaan, kohdataan, nähdään, kuunnellaan, tanssitaan ja kannustetaan lempeästi rikkomaan rajoja ja tekemään toisin. Tanssitaiteilija Jonna Aaltosen ohjaamissa työpajoissa sovelletaan lisäksi tanssi-liiketerapeuttisia menetelmiä, jolloin harjoitteet sisältävät myös tanssin ja liikkeen voimauttavia ja eheyttäviä elementtejä.

Työpajakonseptin on kehittänyt tanssitaiteilija Jonna Aaltonen, yhteistyössä Läntisen tanssin aluekeskuksen ja Turun ammattikorkeakoulun hyvinvointipalveluiden tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kanssa. Hanke oli osa Euroopan aluekehitysrahaston laajempaa PUMPPU-hanketta (2014). KehoNero suunniteltiin erityisesti aivoterveyttä ylläpitäväksi työpaja-konseptiksi.

Useissa tutkimuksissa on todettu, että kulttuuri, taide ja sosiokulttuurinen toiminta vaikuttavat myönteisesti muisti- ja aivotoimintoihin. Sosiaalinen kanssakäyminen, kohtaaminen, kosketus, vuorovaikututus ja yhteisöllisyys, kaikenlainen innostava tekeminen, liikunta, uuden oppiminen, rutiinien rikkominen sekä ajatus- ja toimintamallien pienikin muuttaminen aktivoivat aivoja monipuolisesti ja edistävät siten aivoterveyttä ja muistin toimintaa.

Varusteina mukava asu, jossa on helppo liikkua ja luistamattomat sukat/tossut. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita

Aika: 20.6. klo 13.30-16.30
Paikka: Puistokoulu
Opettaja: Jonna Aaltonen
Hinta: 35,00€

20.6.2023
20.6.2023

Sijainnit

Puistokoulu, Puistokatu 13, (käynti Minna Canthin kadun puolelta sisäpihalta)