66. Kehonero

66. Kehonero PERUTTU

KURSSI ON PERUTTU

Kiinnostaako sinua itsetuntemuksesi lisääminen kehollisuuden ja lempeän liikkeen kautta? Kaipaatko vastapainoa kiireelle ja moneen suuntaan säntäilylle?

Kolahtavatko sanat: liike, kehollisuus, itsetuntemus, läsnäolo, leikki, lempeys, armollisuus, oma tanssi, vuorovaikutus, itseilmaisu, ilo, yhdessä kokeminen, aito kohtaaminen?

KehoNero on lempeän liikkeen työpaja, jossa aktivoidaan ja stimuloidaan aivoja, muistia ja kehoa jokaisen osallistujan omista lähtökohdista käsin, luontaisen liikkeen ja tanssin kautta, luovan itseilmaisun harjoitteita hyväksi käyttäen. Liikutaan, kohdataan, nähdään, kuunnellaan, tanssitaan ja kannustetaan lempeästi rikkomaan rajoja ja tekemään toisin. Tanssitaiteilija Jonna Aaltosen ohjaamissa työpajoissa sovelletaan lisäksi tanssi-liiketerapeuttisia menetelmiä, jolloin harjoitteet sisältävät myös tanssin ja liikkeen voimauttavia ja eheyttäviä elementtejä.

Työpajakonseptin on kehittänyt tanssitaiteilija Jonna Aaltonen, yhteistyössä Läntisen tanssin aluekeskuksen ja Turun ammattikorkeakoulun hyvinvointipalveluiden tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kanssa. Hanke oli osa Euroopan aluekehitysrahaston laajempaa PUMPPU-hanketta (2014). KehoNero suunniteltiin erityisesti aivoterveyttä ylläpitäväksi työpaja-konseptiksi.

Useissa tutkimuksissa on todettu, että kulttuuri, taide ja sosiokulttuurinen toiminta vaikuttavat myönteisesti muisti- ja aivotoimintoihin. Sosiaalinen kanssakäyminen, kohtaaminen, kosketus, vuorovaikututus ja yhteisöllisyys, kaikenlainen innostava tekeminen, liikunta, uuden oppiminen, rutiinien rikkominen sekä ajatus- ja toimintamallien pienikin muuttaminen aktivoivat aivoja monipuolisesti ja edistävät siten aivoterveyttä ja muistin toimintaa.

Varusteina mukava asu, jossa on helppo liikkua ja luistamattomat sukat/tossut. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita

Lisää infoa KehoNerosta

Aika: 20.6. klo 13.30-16.30
Paikka: Puistokoulu
Opettaja: Jonna Aaltonen
Hinta: 35,00€

20.6.2023
20.6.2023

Jonna Aaltonen


on freelance-tanssitaiteilija (Turun konservatorio 1995), NLP Practitioner (True Hearts 2014), spiraalistabitaatio-metodin ohjaaja (Somatic Studio 2021) ja tanssi-liiketerapia-menetelmien ohjaaja (Eino Roiha-instituutti, Jyväskylän yliopisto 2017).
Jonna on työskennellyt monipuolisesti tanssin ja teatterin saralla: nykytanssiteoksissa, tanssiteatteri-, musikaali- ja oopperaproduktioissa. 25-vuotisen tanssitaiteilijauransa aikana hän on toiminut tanssijana jo yli 80 teoksessa, yli 50 eri koreografin kanssa. Jonna on työskennellyt kiinnityksellä eurooppalaisissa tanssiryhmissä (mm. Norrdans, VolksOperWien, Tukholman kuninkaallinen ooppera) n. 10 v. ajan (1995-2006) ja sen jälkeen vapaalla kentällä Suomesta käsin. Hän on esiintynyt laajalti Euroopassa, myös maailmanlaajuisesti mm. Kanadassa, Japanissa, USAssa, Koreassa ja Kiinassa.
Jonnalla on kokemusta myös työpaja-ohjaajan, harjoituttajan, koreografin assistentin, koreografin ja tanssinopettajan työstä. Lisäksi hän on toiminut sekä tuotannollisissa, että organisaattorin tehtävissä.
Hänelle on myönnetty useita sekä valtion, että Suomen Kulttuurirahaston myöntämiä taiteilija-apurahoja.
Jonnan sydäntä lähellä on tuoda tanssia ulos teatterin seinien sisältä ihmisten luo: turuille ja toreille, kaduille, vanhainkoteihin, kouluihin ja päiväkoteihin mm. esitystensä ”Lentoon”, ”Surujenkerääjä” ja ”Neiti Ida”- muodossa. Hän haluaa tällä tavoin olla laajentamassa tanssin katsomisen käytäntöä, monimuotoistamassa kaupunkikulttuuria ja lempeästi kyseenalaistaa ja ravistella käsityksiä (nyky)tanssista vain elitistisenä, vaikeasti ymmärrettävänä taiteena. Viime vuosina Jonna on ollut kehittämässä tanssitaidetta soveltavia työskentelymuotoja, mm. kehittämiensä ”Matka”-kokemiskonseptin ja
”KehoNero”- työpajakokonaisuuden kautta. Mm. näiden töidensä puitteissa hän jakaa ja tutkii mm. tanssin/liikkeen voimauttavaa/terapeuttista vaikutusta, sekä liikkeen ja tunteiden välistä kiinnostavaa vuoropuhelua. Jonna kokee ammattinsa kehollisuuden ja kohtaamisen puolestapuhujana erittäin tärkeäksi ja mielekkääksi tällaisena tehokkuuden, ruutuihin tuijottelun ja korona-pandemian jälkimaininkien aikana

 

Jonna Aaltonen

Sijainnit

Puistokoulu, Puistokatu 13, (käynti Minna Canthin kadun puolelta sisäpihalta)