34. Kuubalainen rumba

34. Kuubalainen rumba

 

Kuubalainen rumba on viekoittelevaa roolipeliä miehen ja naisen välillä. Sensuellit liikkeet ja miehen ja naisen välinen kommunikaatio antavat tanssille ja ilmaisulle aivan uudenlaiset mahdollisuudet! Rumba-tansseista yambú on hidastempoinen tanssi ja guaguancó on nopeatempoisempi “kosiotanssi”, naisen ja miehen välillä keimailuineen ja rokotuksineen.

Columbiaa pidetään ensisijaisesti miesten rumbana, mutta taitavat ja itsevarmat rumberatkin saavat sitä tanssia. Columbia sisältää nopeita jalkojen rytmityksiä ja pieniä “temppuja” joilla tanssijoiden taitoja tuodaan esiin. Rumballe on tyypillistä viekoittelevat liikeradat sekä katsekontaktin säilyminen tanssipartneriin.

Tunnilla tanssitaan pääosin soolona, vaikka lajia tanssitaankin perinteisesti parin kanssa.

Naiset ottakaa tunnille mukaan leveä hame tai huivi. Avoin taso.


Aika: klo 15.00-16.00
Paikka: SalsaStudio
Opettaja: Julio Miñoso
Hinta: 20,00€

 

 

14.6.2023
14.6.2023

Julio Miñoso

Julio Miñosolla on yli 20v kokemus kuubalaisista tansseista niin tanssijana, opettajana kuin koreografina. Hän valmistui vuonna 1996 tanssija-tanssinopettajaksi taidekoulu Escuela Profesional de Arte Samuel Feijoosta, josta hän tuli valituksi suoraan la Compania Folclórica Oshé de Villa Clara-tanssiryhmään.

Tanssinopettajan tehtäviin syventyminen jatkui taidekorkeakoulu ISAssa ( el Institución Superior de Arte), jossa Julio perehtyi mm. tanssinopetuksen metodologiaan ja pedagogiaan. Vuonna 2005 hän valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi (Licenciado en Arte Danzario) erikoistumisalueenaan folkloretanssit. Viimeisen 10 vuoden ajan Julio on työskennellyt ensitanssijana ja opettajana la Compania de Danzas Tradicionales de Cuba JJ-ryhmässä. Uransa aikana hän on tähdittänyt useita esityksiä Kuubassa ja kansainvälisesti.

 

Sijainnit

SalsaStudio, Vuorikatu 3