32. Kuubalainen afro

32. Kuubalainen afro

Tunnilla opetellaan afrokuubalaiseen Santeria uskontoon kuuluvia Orisha-tansseja; harjoitellaan perusaskelia ja tehdään lyhyitä sarjoja sekä harjoitellaan afrokuubalaisille tansseille tyypillistä vartalonkäyttöä. Kurssilla perehdytään myös yorubatanssien perusliikkeisiin, askelluksiin ja vartalon hallintaan.

Kuubalaiset afrotanssit ovat kehittyneet alunperin orjien mukanaan tuomista tansseista ja niissä yhdistyy rytmisesti rikas musiikki ja alkukantainen liikekieli. Kurssilla keskitytään etenkin polvien joustoliikkeeseen sekä ylävartalon, rintakehän ja olkapäiden rentoon liikekieleen. Afrokuubalaisten tanssien kautta voit myös oppia ymmärtämään muitakin kuubalaisia tansseja entistä paremmin, sillä samat liikeperiaatteet ovat periytyneet myös mm. salsaan ja rumbaan.

Tanssiminen tapahtuu perinteisesti paljain jaloin, mutta voit halutessasi tanssia myös kengillä tai tossuilla.  Avoin taso.


Aika: 14.6. klo 13.00-14.00
Paikka: SalsaStudio
Opettaja: Julio Miñoso
Hinta: 20,00€

 

 

14.6.2023
14.6.2023

Julio Miñoso

Julio Miñosolla on yli 20v kokemus kuubalaisista tansseista niin tanssijana, opettajana kuin koreografina. Hän valmistui vuonna 1996 tanssija-tanssinopettajaksi taidekoulu Escuela Profesional de Arte Samuel Feijoosta, josta hän tuli valituksi suoraan la Compania Folclórica Oshé de Villa Clara-tanssiryhmään.

Tanssinopettajan tehtäviin syventyminen jatkui taidekorkeakoulu ISAssa ( el Institución Superior de Arte), jossa Julio perehtyi mm. tanssinopetuksen metodologiaan ja pedagogiaan. Vuonna 2005 hän valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi (Licenciado en Arte Danzario) erikoistumisalueenaan folkloretanssit. Viimeisen 10 vuoden ajan Julio on työskennellyt ensitanssijana ja opettajana la Compania de Danzas Tradicionales de Cuba JJ-ryhmässä. Uransa aikana hän on tähdittänyt useita esityksiä Kuubassa ja kansainvälisesti.

 

Sijainnit

SalsaStudio, Vuorikatu 3