13.-20.6.2018

Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

TAITEELLISEN JOHTAJAN HAKU


Kuopio Tanssii ja Soi on kansainvälisesti merkittävin, monipuolisin ja vanhin vuosittain järjestettävä tanssitaidefestivaali Pohjoismaissa. Se tunnetaan laadukkaasta ja omaleimaisesta kansainvälisestä profiilistaan.

Hakuaika festivaalin taiteelliseksi johtajaksi päättyi 31.7.2017. Määräaikaan mennessä hakemuksensa jätti 14 tehtävästä kiinnostunutta koti- ja ulkomaista hakijaa. Osa hakijoista haastatellaan.
Tavoitteena on tehdä valinta tämän vuoden aikana. Jorma Uotinen jatkaa festivaalin 50-vuotisjuhlavuoteen 2019 saakka, uusi taiteellinen johtaja aloittaa seuraavan 50-vuotiskauden vuoden 2020 festivaalista.
Hakijakaarti on monipuolinen ja korkeatasoinen edustaen vahvaa kansainvälistä tanssitaiteen ja myös tapahtumatuotannon osaamista. Usealla hakijalla on omakohtainen tanssijan ura taustalla. Lähes kaikilla on kokemusta työskentelystä kansainvälisillä areenoilla huippuryhmien ja -koreografien kanssa.

Emme hae Jorma Uotista Jorma Uotisen sijalle – niitä saappaita ei kukaan toinen pysty täyttämään, vaan henkilöä joka tuo omaa uutta ja erilaista näkökulmaansa festivaalille. Kunnioittaen ja säilyttäen olemassa olevan yleisömme ja sitä kokemusta ja työtä joka on johtanut 1970-luvulta tähän päivään. Kansainvälisyyden ja tanssin ammattilaisuuden ohella paikallisuuden ja harrastajakentän arvostaminen on meille elintärkeää. Ei ole vahvaa tanssin ammattilaisuutta ilman vahvaa tanssin harrastajakenttää toteaa Kuopio Tanssii ja Soi ry:n hallituksen puheenjohtaja Kirsi Soininen.

Festivaalin muuttuu taiteellisen johtajan myötä. Jokaisen taiteellisen johtajuuden kaudella on ollut oma painotuksensa. Doris Laineen aikaan klassinen baletti, Jukka O. Miettisen aikaan etniset kulttuurit, Alpo Pakarisen aikaan brittiläiset ja amerikkalaiset vierailut ja Jorma Uotisen kaudella vahva nykytanssipainotus.
- Taiteelliseksi johtajaksi ei synnytä vaan kasvetaan ajan myötä oman taustan mukaan, summaa festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen.


Lisätiedot        
Toiminnanjohtaja Anna Pitkänen, p. 050 543 92 67

Kuopio Tanssii ja Soi on kansainvälisesti merkittävin, laajin ja vanhin vuosittain järjestettävä tanssitaidefestivaali Pohjois-Euroopassa. Ensimmäinen festivaali järjestettiin vuonna 1970.  Se tunnetaan laadukkaasta ja omaleimaisesta kansainvälisestä profiilistaan. Se on läpi vuosikymmenten ollut uskollinen omalle missiolleen olla taiteen ja sivistyksen asialla. Sen merkitys suomalaiselle tanssitaiteelle on kiistaton. Tapahtuma on merkittävä vaikuttaja me-hengen rakentajana, kulttuurin, työllistämisen, imagon ja matkailun edistäjänä omalla paikkakunnallaan.
  
Festivaalin tarjonta on vuosittain uudistuvaa, monipuolista ja laadukasta koskettaen niin taiteen ammattilaisia, eri ikäisiä alan harrastajia ja opiskelijoita kuin tavan kansalaisiakin. Tapahtumaviikko on viime vuosina koostunut n. 20 pääesityksestä (n. 10 000 paikkaa), 50-60 tanssikurssista (700 osanottajaa) sekä kymmenistä ilmais- ja oheistapahtumista (kymmeniä tuhansia osanottajia). Festivaalin budjetti on noin 950 000 € (2017).  Vuosikymmenten aikana festivaalin tapahtumissa on vieraillut vajaa kaksi miljoonaa katsojaa, tuhansia esiintyjiä eri maanosista sekä työskennellyt tuhansia talkoolaisia ja palkattuja työntekijöitä. Festivaalin perusvahvuuteen kuuluu kokoaikainen tuottaja ja toiminnanjohtaja, muut palvelut hoidetaan ostopalveluina. Festivaali on tähän saakka järjestetty vuosittain touko- tai kesäkuussa.