13. – 19.6.2018

Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

VERTEDANCE Tsekki

Correction ohj. Jiří Havelka

 

Kuvittele maailma, jossa et voi päästä eteenpäin, vaikka yrittäisit kaikin voimin. Se on kuin sinua pyydettäisiin tanssimaan, muttet saisi liikuttaa jalkojasi. Palkittu tšekkiläinen nykytanssiryhmä VerTeDance on luonut kauniin, kirpaisevan teoksen vapauden kaipuusta ja päätöksentekomahdollisuuksistamme.

Tanssijat häilyvät oma varjonsa ympärillä Clarinet Factoryn minimalistisen, modernin musiikin soljuessa heidän lomassaan. Refleksinomaiset liikkeet, kallistumiset ja taipumiset, tönäisyt, keikahdukset ja kaatumiset – kaikki epänormaali korjataan ja tuodaan takaisin tasapainoon.

Corrections näyttää teatterin, koreografian sekä hienovaraisen huumorin keinoin, että vapaus vaatii usein uhrauksia. Kuitenkin se näyttää myös, että valinnanvapauden puuttuminen voi tuoda lohtua, helpotusta ja turvaa, jopa onnea.

VerTeDance-ryhmän ovat perustaneet vuonna 2004 tanssija-koreografit Veronika Knytlová ja Tereza Ondrová sekä valosuunnittelija Pavel Kotlík. Ryhmä on kerännyt tunnustusta kansainvälisillä näyttämöillä ja saanut lukuisia palkintoja teoksistaan.

Kuopio Tanssii ja Soi tarjoaa yleisölle ainutlaatuisen mahdollisuuden, sillä VerTeDance nähdään Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Esityksiä on vain yksi, joten varaa paikkasi ajoissa!


Ohjelmanmuutokset mahdollisia.

Kuvat Vojtech Brtnicky

CORRECTION

Ohjaus Jiří Havelka
Koreografia ja tanssi Veronika Knytlová, Marta Trpišovská, Tereza Ondrová, Martina Hajdyla Lacová, Robo Nižník, Rado Piovarči, Petr Opavský
Elävä musiikki Clarinet Factory
Valosuunnittelu Katarína Ďuricová
Puvut ja lavastus Dáda Němeček
Tuotanto VerTeDanceo.s., danceWATCH – Karolína Hejnová
Tukijat City of Prague, Ministry of Culture of the Czech Republic, Foundation Život umělce, METROSTAV a.s., Tanec Praha NGO / Ponec – The Dance Venue, Čtyři dny o.s. and ALT@RT

www.vertedance.org

https://www.facebook.com/VerTeDance/
https://www.facebook.com/dancewatchproduction/
https://www.instagram.com/dancewatch_cz/

ESITYSTIEDOT JA LIPUT

18.6. klo 21
Kuopion kaupunginteatteri, Minna -näyttämö
Kesto 55 min, ei väliaikaa

LIPUT alkaen 53,50€