13. – 19.6.2018

Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

GAALA

Juontaja Jorma Uotinen
Atte Kilpinen, Suomi
SOOLO TEOKSESTA BALLET PATHÉTIQUE

”Teoksen tarkoitus on välittää tunnelmia, jotka liikkuvat vahvasta ja maskuliinisesta herkkään, humoristiseen ja ah niin pateettiseen, kuten Tshaikovskin pateettinen sinfonia”, on Jorma Uotinen todennut teoksestaan. Soolon Ballet Pathétiquesta Gaalassa esittää nyt tanssijalupaus Atte Kilpinen, joka on ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisbaletin nuorisoryhmään vuodesta 2015 alkaen.

Alena Shkatula ja Denis Klimuk, Viron Kansallisbaletti
PRINSESSA RUUSUNEN, pas de deux
SILENT MONOLOGUES, duetot "Lamentate" & "Pari intervalo"
Viron Kansallisbaletin prima-ballerina ja ensitanssija esittävät prinsessa Auroran ja prinssi Désirén kaksintanssin balettiklassikosta Prinsessa Ruusunen. He ilahduttavat yleisöä myös duetoilla neoklassisesta teoksesta Silent Monologues. Shkatula ja Klimuk ovat opiskelleet ja aloittaneet tanssiuransa Valko-Venäjällä ja ovat nykyään kiinnitettyinä Viron Kansallisbalettiin. Lue Alenan ja Denisin haastattelu täältä.

Iron Skulls Co, Espanja
SINESTESIA
Hip hopia, akrobatiaa ja nykytanssia yhdistelevä ryhmä johdattelee katsojat post-apokalyptiseen maailmaan, jossa ryhmä selviytyjiä kokoontuu ja aloittaa matkansa kohti turvapaikkaa. Ryhmän taiturimaisessa tanssissa kietoutuvat toisiinsa inhimillisyys ja eläimellisyys.

Valerio De Vita, Emiliano Perazzini, Italia
ScontrINcontri
Tämä Valerio De Vitan nykytanssikoreografia on saavuttanut toisen palkinnon arvostetussa Premio Roma Danza -koreografiakilpailussa vuonna 2015. Koreografina De Vita pyrkii muuntamaan ihmisen sisintä – kaipausta, ristiriitoja, odotuksia, pohdintaa – kehon kielelle.Dada Masilo ryhmineen, Etelä-Afrikka
Ote teoksesta GISELLE

Maailmankuulu koreografi Dada Masilo yhdistelee teoksissaan klassista balettia ja afrikkalaista tanssia. Teos nähdään Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla kokonaisuudessaan 19. ja .20.6., ja siitä voi lukea lisää täältä.

Sami ja Jutta Helenius, Suomi
VIVA EVITA!
TANGO
Kilpatanssin ammattilaispari johdattaa gaalavieraat tunnelmoimaan Jukka Haapalaisen ja Sirpa Suutari-Jääskön koreografialla Viva Evita! ja tangolla. Pari on tullut tutuksi suurelle yleisölle Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tähtiopettajina, mutta heillä on takanaan myös pitkä ura kilpatanssijoina sekä amatööri- että ammattilaisparketeilla.
Ohjelmanmuutokset mahdollisia.

Pääkuva Alvaro S./ Iron Skulls
Muut kuvat Jutta & Sami Helenius, Valerio de Vita & Emiliano Perazzini Kuva Giovanni Bocchieri, Ballet Pathetique, Ilya Botov Kuva Sakari Viika

ERI ESIINTYJIÄ

Alena Shkatula & Denis Klimuk     
Estonian National Ballet
Sleeping Beauty pas de deux
Silent Monologues, duets "Lamentate" & "Pari intervalo"

                    
Atte Kilpinen (FI)
Ballet Pathétique
 
Jutta & Sami Helenius (FI)
Viva Evita!
Tango

 
Iron Skulls (ES)
Sinestesia
 
Valerio De Vita & Emiliano Perazzini (IT)
ScontrINcontri

Dada Masilo (ZA)
Ote teoksesta Giselle

ESITYSTIEDOT JA LIPUT

17.6. & 18.6. klo 18
Kuopion Musiikkikeskus
Kesto noin 120 min, sis. väliajan

LIPUT alkaen 53,50€