13. – 19.6.2018

Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

Aikuiset / alkeet

Kurssikauppa on sulkeutunut.
Niille kursseille, jotka eivät ole täynnä, voi festivaalin aikana ilmoittautua suoraan kurssipaikalla (käteismaksu).
Suurimmalle osalle kursseista voi osallistua myös kertamaksulla.

Lisätiedot: sales@kuopiodancefestival.fi, puh. 050-322 5220

_______

Jos olet maksanut kurssisi 5.5.2017 mennessä, saat festaripassin. Passilla voi tehdä edullisesti viime hetken lippuostoksia saman päivän esityksiin (liput myynnissä Musiikkikeskuksen lippukassalla, mikäli tilaa on, koskee yli 15 € maksavia lippuja). Voit noutaa festaripassin Festival Shop & Infosta Musiikkikeskukselta 13.6. klo 12-17 & 14.-20.6. klo 10-18.

Aamu taiji

Aika: 14.-16.6. & 19.-20.6.2017 klo 9.00-10.00
Paikka: Musiikkikeskuksen Valohalli
Opettajat: Tarmo Hakkarainen & Sirpa Kasurinen
vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista


Slow vinyasa -jooga

Aika: 17.-18.6.2017 klo 10.00-11.00
Paikka: Musiikkikeskuksen Valohalli
Opettaja: Nina Massa
vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista

Slow vinyasa -joogassa hengitys ja liike yhdistetään lempeästi dynaamiseksi liikkeeksi asentojen välillä. Hengitys on tärkeä osa Slow vinyasa -harjoitusta, se tuo mielen nykyhetkeen ja helpottaa rentoutumista. Lempeä harjoitus yhdistettynä hengitykseen auttaa luomaan rauhallisen tunnin, jossa jokainen huoltaa kehoaan oman tarpeen mukaan, oman hengityksen tahtiin. Tunnille voit osallistua ilman aikaisempaa kokemusta joogasta.

Tanssilajit tutuiksi      KURSSI PERUTTU   

Aika: 18.-20.6.2017 klo 14.30-16.00
Paikka: Element Studio
Opettaja: Katariina Pahkala
Hinta: 60,00 €

Kolmen päivän aikana tutustut kolmeen tanssilajien klassikkoon: balettiin, jazziin ja nykytanssiin. Tavoitteena on tanssin ilo ja innostuksen herääminen sekä tanssisalin kynnyksen ylittäminen, vaikka ihan ensimmäisen kerran!
______________________________________
Katariina Pahkala on Savonia-ammattikorkeakoulusta valmistunut tanssinopettaja, jonka opetuksen perustan luovat vahva tekninen tausta baletista ja jazztanssista. Useita vuosia erityisesti lasten kanssa työskennellyt Katariina painottaa tunneillaan turvallista oppimisilmapiiriä, jossa jokainen voi ilmaista itseään omalla tavallaan ja eväitä tanssitekniikan alkeisiin opetellaan yhdessä oivaltaen. Katariina on myös Pilatesohjaaja.

Dancehall & Afrobeats       kurssi täynnä  

Aika: 17.-19.6.2017 klo 11.30-13.00
Paikka: Element Studio
Opettaja: Emilia Kujala
Hinta: 60,00 €

Dancehall Reggae on Jamaikalta kotoisin oleva fyysinen, mutta rento klubitanssi, joka on viime vuosina valloittanut sydämiä ympäri maailmaa. Samalla kun pidät hauskaa, tutustut myös afrokaribialaiseen kulttuuriin ja musiikkiin Dancehall Reggaen matkassa. Kurssilla tehdään myös lattiatyöskentelyä (harjoitusalusta on pehmeä tatami).
______________________________________
Emilia Kujala on sertifioitu joogaopettaja ja tanssija. Hän on tanssinut dancehallia ja muita afrokaribialaisia tansseja vuodesta 2010 eri kokoonpanoissa ja Jamaikan ja Suomen parhaiden opettajien opissa.

BalletMOVE       kurssi täyttymässä, varaa paikkasi pian  

Aika: 15.-19.6.2017 klo 10.00-11.00
Paikka: NMKY
Opettaja: Henrik Burman
Hinta: 90,00 €

Treenataan baletin perusharjoitteita keskilattialla sekä yksinkertaisia sarjoja. Tunti sopii kaikentasoisille harrastajille - tanssitaustasta on hyötyä, mutta se ei ole välttämätöntä. Aloitamme lämmittäen vartalon funktionaalisilla liikkeillä ja nostetaan sykettä, lisätään liikkuvuutta ja tasapainoa. Haastetaan oma kehonhallinta, nopeus ja reaktio, sitten siirrymme taito-osioon. Teemme myös baletillisia liikkeitä mutta ilman tankoa. Rakennamme pienen koreografian ja teemme myös isoja hyppyjä. Tuntimusiikkina käytämme hitti- ja elokuvamusiikkia. BalletMOVE vahvistaa ryhtiä, tasapainoa, liikkuvuutta, koordinaatiota ja vahvistaa keskivartaloa. Mutta ennen kaikkea nautimme tanssin vauhdista ja ilosta.
______________________________________
Henrik Burman on BalletMOVE:n opettaja/kehittäjä. Henrik on tehnyt mittavan uran solistina Tukholman kuninkaallisessa baletissa sekä Suomen kansallisbaletissa.

Burleski         1 vapaa paikka!    

Aika: 17.-18.6.2017 klo 16.00-17.00
Paikka: Hermannin Salit, 2.krs
Opettaja: Miss Acrolicious
Hinta: 40,00 €

Löydä sisäinen viettelijättäresi! Tutustutaan burleskin kimmeltävään ja antoisaan maailmaan liikekielen, ilmaisun ja pienien koreografioiden avulla. Kurssi sopii niin vasta-alkajille kuin jo harrastaneillekin.

17.6. Slow & Seductive
Tässä työpajassa keskitymme käsiin ja hanskojen käyttöön. Näyttävillä ja ihanan tuntuisilla hanskoilla esittelemme vartalomme kurveja ja opettelemme riisumaan hanskat viettelevästi. Lisäksi työpajassa käydään läpi burleskin perusteita kuten; bump´n grindeja ja shimmy´n shakeja, poseerauksia ja helppoja askelluksia. Työpaja sisältää koreografia-osion. Laita päällesi mukavat vaatteet, joissa tunnet olosi luontevaksi. Korkkarit on suositeltavat, mutta ei pakolliset. Myös matalilla kengillä/tossuilla/sukkasillaan voi olla. Lisäksi tarvitset mukaasi pitkät oopperahanskat. Sopii kaiken tasoisille burleskin ystäville; aloittelijoista esiintyville!

18.6. Spice up your mornings!
Tässä työpajassa tutustumme arkiseen asusteeseen; aamutakkiin. Annamme aamutakille uuden elämän koreografiassa, joka sopii kaiken tasoisille burleskin ystäville, niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin. Aloitamme tunnin harjoittelemalla villejä bump´n grindeja ja hykerryttäviä shimmy´n shakeja, perusaskeleita ja pyörähdyksiä. Mukaasi tarvitset aamutakin, josta saa vyön irti. Laita päällesi mukavat vaatteet, joissa tunnet olosi luontevaksi. Korkkarit on suositeltavat, mutta ei pakolliset. Myös matalilla kengillä/tossuilla/sukkasillaan voi olla.
______________________________________
Miss Acrolicious on vauhdikas ja tulisieluinen taskuraketti, joka aloitti yhdistämään sirkusta ja burleskia vuonna 2010 omalla ainutlaatuisella tavallaan. Hän on yksi burleski-instituutin opettajista. www.missacrolicious.com

Kuubalainen salsa alkeet

Aika: 14.-16.6.2017 klo 14.45-16.00
Paikka: NMKY
Opettaja: Ranses Charon (Kuuba/Suomi)
Hinta: 60,00 €

Salsa on tanssi- ja musiikkilaji, joka on syntynyt perinteisistä kuubalaisista rytmeistä. Tanssi on vauhdikasta ja iloista. Tunneilla opetellaan rytmiä mukaansa tempaavan musiikin tahdissa, askelkuvioita ja vartalonkäyttöä. Askelkuvioista rakennetaan tunnin aikana koreografia.
______________________________________
Ranses Charon on kotoisin Havannasta, Kuubasta. Hän valmistui tanssijaksi ja tanssiopettajaksi ENA:sta (Escuela Nacional de Arte) vuonna 2003. Hän on työskennellyt Kuuban tunnetuimpien tanssiryhmien riveissä mm. Conjunto Folklorico Nacional de Cubassa, Yoruba Andabossa ja Havana Rakatanissa kiertäen useita Euroopan ja Etelä-Amerikan maita. Ranses on hauska ja perusteellinen opettaja.

Bailes Cubanos alkeet         kurssi täynnä  

Aika: 14.-16.6.2017 klo 16.15-17.30
Paikka: NMKY
Opettaja: Ranses Charon (Kuuba/Suomi)
Hinta: 60,00 €

Opetellaan kuubalaisia tansseja: salsa, chachacha, son, mambo, rumba.
______________________________________
Ranses Charon on kotoisin Havannasta, Kuubasta. Hän valmistui tanssijaksi ja tanssiopettajaksi ENA:sta (Escuela Nacional de Arte) vuonna 2003. Hän on työskennellyt Kuuban tunnetuimpien tanssiryhmien riveissä mm. Conjunto Folklorico Nacional de Cubassa, Yoruba Andabossa ja Havana Rakatanissa kiertäen useita Euroopan ja Etelä-Amerikan maita. Ranses on hauska ja perusteellinen opettaja.

Bollywood alkeet              2 vapaata paikkaa !   

Aika: 17.-19.6.2017 klo 16.00-17.30
Paikka: NMKY
Opettaja: Ilona Kolachana
Hinta: 70,00 €

Tutustutaan bollywood-tanssin liikekielen perusteisiin: kokeilemme yleisimpiä mudria eli käsien eleitä, sekä heittäydymme energisen askellusten ja hyppyjen vietäväksi. Luomme silmäyksen tanssin ilmeikkääseen elekieleen, tarinankerrontaan ja tekniikkaan, hyvää meininkiä unohtamatta!

Lue Ilonan haastattelu täältä
______________________________________
Ilona Kolachana on helsinkiläinen tanssinopettaja, tanssija ja koreografi. Hän on opettanut bollywood-tanssia syksystä 2012 alkaen. Koreografioissaan Ilona pyrkii autenttisuuteen, ja siten välittämään tanssiesitysten kautta intialaista kulttuuria, tanssin riemua unohtamatta. Tanssinopetuksessa Ilonalle tärkeimpiä arvoja ovat selkeys ja kannustavuus. Hän pyrkii tarjoamaan oppilailleen välineet hyvään tanssitekniikkaan ja vahvaan ilmaisuun, sekä tanssiperinteeseen liittyvän kulttuurin ja musiikin ymmärtämiseen. Ilona on opiskellut intialaisia tansseja Suomessa, Intiassa, Ranskassa, Unkarissa ja Saksassa. Ilona vetää Bollywood Kamlees tanssiryhmää, joka voitti legendariisen bollywood-koreografi Saroj Khanin tuomaroiman, Europe's next Bollywood star -kilpailun Frankfurtissa syksyllä 2015.
 

Rajasthanilaiset kansantanssit

Aika: 17.-19.6.2017 klo 14.15-15.30
Paikka: NMKY
Opettaja: Ilona Kolachana
Hinta: 60,00 €

Rajasthanilaiset kansantanssit ovat tunnettuja maanläheisyydestä, vauhdikkuudesta ja yhteisöllisyydestä. Tunnilla tutustutaan tanssityylin naiselliseen liikekieleen ja mahdollisuuksiin varioida perusliikkeitä. Voit tuoda tunnille leveän pitkän hameen tai lantiolle sidottavan leveän huivin. Vauhdikas musiikki ja sähäkkä kokonaisvaltainen liikekieli saa taatusti hien pintaan ja hymyn huulille!

Lue Ilonan haastattelu täältä
______________________________________
Ilona Kolachana on helsinkiläinen tanssinopettaja, tanssija ja koreografi. Hän on opettanut bollywood-tanssia syksystä 2012 alkaen. Koreografioissaan Ilona pyrkii autenttisuuteen, ja siten välittämään tanssiesitysten kautta intialaista kulttuuria, tanssin riemua unohtamatta. Tanssinopetuksessa Ilonalle tärkeimpiä arvoja ovat selkeys ja kannustavuus. Hän pyrkii tarjoamaan oppilailleen välineet hyvään tanssitekniikkaan ja vahvaan ilmaisuun, sekä tanssiperinteeseen liittyvän kulttuurin ja musiikin ymmärtämiseen. Ilona on opiskellut intialaisia tansseja Suomessa, Intiassa, Ranskassa, Unkarissa ja Saksassa. Ilona vetää Bollywood Kamlees tanssiryhmää, joka voitti legendariisen bollywood-koreografi Saroj Khanin tuomaroiman, Europe's next Bollywood star -kilpailun Frankfurtissa syksyllä 2015.

Nia / Ageless Grace (11 oppituntia)       KURSSI PERUTTU   

Aika: 14.-18.6.2017
Paikka: Studio Nina Massa, Torikatu 19
Opettaja: Helen Terry (USA) / Eija Raitala
Hinta: 180,00 € /11 oppituntia, tai oppitunnit yksittäin 20€ (60min.) / 25€ (90min.)
Tunneilla on hyvä osata englantia.
Helenin sivut: http://somaranch.com
kansainväliset Nia-sivut:  http://www.nianow.com
Suomen Nia-sivut: http://niafinland.wordpress.com
Ageless Grace http://agelessgrace.com

Helen Terry has been devoted to teaching Nia full time since 1993. She has a special and very effective way of catering to the unique needs of each individual. She helps people feel great while giving them the skills they need.As well as a top international Nia trainer, an entertaining, “to the point” speaker and multiple business owner, Helen is also a wife and mother who loves spending family time with her daughter and “home support” husband. B.Ed (hons) in Physical Education and Special Need, M.Ed in Exercise Physiology and Human Performance Dance Therapy Specialist (Authentic Movement), Certified Body Ecologist. Founder, and co-owner of Studio NiaMoves Houston, (est. 1996). Creator of ”Soma Ranch” Montgomery Texas. (est. 2009). Warm, knowledgeable and enthusiastic teacher (since 1993). International Fitness and Wellness presenter (30+ conferences).
 

”I consider myself an inspirer as much as an educator. I was born to make an inspirational difference in people’s lives through movement to music and how I live my life. When I teach Nia, I adore watching how folks light up! It’s phenomenal how many people’s lives are being changed through this practice. I consider it a blessing to have found Nia and a privilege to teach and share this wonderful technique”
- Helen Terry


Nia / Ageless Grace (5 oppituntia)       KURSSI PERUTTU   

Aika: 14.-18.6.2017
Paikka: Studio Nina Massa, Torikatu 19
Opettaja: Helen Terry (USA) / Eija Raitala
Hinta: 90,00 € / 5 oppituntia, tai oppitunnit yksittäin 20€ (60min.) / 25€ (90min.)
Tunneilla on hyvä osata englantia.Helenin sivut: http://somaranch.com
kansainväliset Nia-sivut:  http://www.nianow.com
Suomen Nia-sivut: http://niafinland.wordpress.com
Ageless Grace http://agelessgrace.com

Helen Terry has been devoted to teaching Nia full time since 1993. She has a special and very effective way of catering to the unique needs of each individual. She helps people feel great while giving them the skills they need.As well as a top international Nia trainer, an entertaining, “to the point” speaker and multiple business owner, Helen is also a wife and mother who loves spending family time with her daughter and “home support” husband. B.Ed (hons) in Physical Education and Special Need, M.Ed in Exercise Physiology and Human Performance Dance Therapy Specialist (Authentic Movement), Certified Body Ecologist. Founder, and co-owner of Studio NiaMoves Houston, (est. 1996). Creator of ”Soma Ranch” Montgomery Texas. (est. 2009). Warm, knowledgeable and enthusiastic teacher (since 1993). International Fitness and Wellness presenter (30+ conferences).
 

”I consider myself an inspirer as much as an educator. I was born to make an inspirational difference in people’s lives through movement to music and how I live my life. When I teach Nia, I adore watching how folks light up! It’s phenomenal how many people’s lives are being changed through this practice. I consider it a blessing to have found Nia and a privilege to teach and share this wonderful technique”
- Helen Terry


Pyörätuolitanssin alkeiskurssi  - Kaikki voivat tanssia!

Aika: 16.6.2017 klo 14.00-16.00 & klo 17.00-19.00
Paikka: Suomen aivotutkimus- ja kuntoutuskeskus Neuron
Opettajat: Lucienne Swinnen & Dorien Smits (Belgia)
Hinta: 40,00 €

Tiedustelut sisällöstä: Harri Kokkonen, harri.kokkonen(at)dnainternet.net

Ilmoittautumiset 30.4. mennessä. Tulostettava kurssiesite, klikkaa tästä

Tarkemmat kurssiaikataulut, klikkaa tästä

Kuule musiikki – tunne musiikki – liiku – tanssi!
Opi pyörätuolitanssin perustekniikat Duo ja Combi -tyyleille (Duo= kaksi pyörätuolinkäyttäjää, Combi = pyörätuolinkäyttäjä ja pystytanssija). Opetellaan pyörätuolitanssin peruskuviot yhdelle vakiotanssille ja yhdelle latinalaistanssille.
______________________________________
Yhteistyössä:
Suomen aivotutkimus- ja kuntoutuskeskus Neuron
Suomen Pyörätuolitanssiliitto ry
Suomen Aivosäätiö
FinnHealth