13.-20.6.2018

Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

26.06.2017

Kiitoksia mukavista tunnelmista!

Parhaimmat kiitokset tapahtumiimme osallistunut yleisö, yhteistyökumppanimme, esiintyjät, vapaaehtoiset, harjoittelijat ja työntekijämme! Festivaali oli jälleen kerran melkoinen rutistus ja mahdollista vain monipuolisen yhteistyömme kautta.
 
Viikko oli omasta mielestämme erinomainen. Se alkoi keskiviikkona 14. kesäkuuta tuhansien katsojien seuratessa torilla avajaisia. Edellisiltana oli jo otettu varaslähtö Suomen Kansallisbaletin kesäkiertueen myötä Satamatorilla sekä pari päivää aiemmin DaCi Europe -lasten ja nuorten tanssitapahtumassa.
 
Jorma Uotisen mukaan pääohjelman esitykset täyttivät niille asetetut taiteelliset odotukset. Näytti siltä, että teokset kommunikoivat hyvin yleisön kanssa. Teokset ja esiintyjäryhmät kävivät hyvää dialogia myös keskenään. Tavoiteltu ihmisen kuva -teema, tanssin monet kasvot eri kansallisuuksien näkökulmista, saavutettiin.
 
Tämän kesän ehdottomiin koreografisiin helmiin kuului Nederlands Dans Theater 2:n esittämä Hans van Manenin teos Solo, joka oli musikaalisuudessaan loistoesimerkki suuren mestarin työstä, johon ei kuka tahansa yllä.  Israelilaisen Vertigo Dance Companyn teos Yama oli hänen mukaansa koreografiassaan rikas ja vaihtelevan monipuolinen. Dada Masilon Giselle puolestaan oli tajunnanräjäyttävä versio, joka väisti afrikkalaisuudessaan klassisen baletin kliseet.
 
- Kiinalaisen Xiexin Dance Companyn tuoma maailmankuva oli tanssia iholla, emotionaalisesti vahva kokemus. VerTeDance Tšekeistä taas toi mukaan yhteiskunnallisen viestin. Iron Skullsin räjähtävä voima ja räävitön Israel Galván tekivät vaikutuksen, pohdiskelee Jorma ja toivoo, että teokset ovat jättäneet vahvan muistijäljen katsojiin. Kuopiossa on valveutunut ja sivistynyt festivaaliyleisö!
 
Numerojen valossa
Pääesityksissä tultaneen saavuttamaan 80 % käyttöaste, kokonaiskapasiteetin ollessa reilut 10 000 paikkaa. Kursseilla osanottajia oli noin 700.
 
Ilmaistapahtumat vetivät tuhansittain katsojia. Lasten ja nuorten osallistuminen esiintyjinä, kurssien osanottajina ja katsojina oli ilahduttavan runsasta, mikä istuu hyvin Suomi 100 -juhlavuoden teemaan, Suomen tulevaisuus - tulevaisuushan on lapsissa ja nuorissa.
 
Tämän vuoden pääohjelmassa oli runsaasti taloudellisia riskejä, suurempia yllätyksiä ei kuitenkaan liene tulossa, lopulliset tulokset valmistuvat myöhemmin.
 
Kymmenet ilmais- ja oheistapahtumat vetivät yleisöä erinomaisesti ja sääkin suosi! Oheistapahtumien määrä osoitti kasvamisen merkkejä, mukana oli mm. Satoa Goes Wild -ruokatapahtuma. Tapahtumayhteistyö laajeni mm. seminaarien osalta, kun mukaan liittyi uusia kumppaneita, mm. Suomen aivotutkimus- ja kuntoutuskeskus Neuron ja KYS Neurokeskus.
 
Tulevien vuosien festivaaliajankohdat ovat 13.–19.6.2018 ja 10. – 16.6.2019. Rakennamme ohjelmia, julkistamme pääohjelman vuosittain tammikuussa. Ota rohkeasti yhteyttä jos sinulla on mielessäsi uusiakin avauksia yhteistyöksemme!
 
Kesän 2017 tunnelmiin voitte palata sivuillamme
www.kuopiodancefestival.fi   https://www.facebook.com/KuopioDanceFestival/
 
HYVÄÄ KESÄÄ KAIKILLE!  

Parhain terveisin
 
Anna Pitkänen toiminnanjohtaja, Jorma Uotinen taiteellinen johtaja, Sirpa Miettinen, tuottaja ja koko festivaalitiimi 2017
 

Ajankohtaista