13. – 19.6.2018

Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

DADA MASILO Etelä-Afrikka

Giselle kor. Dada Masilo

Gisellen romanttinen tarina on yksi maailman esitetyimmistä baleteista. Nyt siihen tarttuu eteläafrikkalainen nykytanssikoreografi Dada Masilo, joka häikäisi kuopiolaisyleisön viimeksi vuonna 2014 loistavalla Joutsenlammellaan!

Baletin perinteisessä versiossa Giselle-niminen maalaistyttö kuulee rakkaansa olevan kihloissa toisen kanssa. Tytön sydän särkyy, hän kuolee ja muuttuu wiliksi. Wilit ovat naisten haamuja, jotka pakottavat miehet tanssimaan itsensä kuoliaaksi. Gisellen rakkaus kuitenkin pelastaa hänet pettäneen miehen Wilien raivolta.

Masilon versiossa wilien kuningatar Myrtha on Sangoma, afrikkalainen parantaja. Wilit eivät ole suloisia, surullisia tyttöjä, vaan jotain paljon kauhistuttavampaa... Heitä on huijattu. He janoavat kostoa. Heidän sielunsa voi levätä vain jos he tappavat väärintekijänsä. Giselle ei anna anteeksi. Vasta kostonsa saatuaan hän vapautuu kuolevaisten maailmasta.

Masilo on ehdottomasti afrikkalainen taiteilija. Hän ei ole unohtanut teostensa klassista taustaa, muttei myöskään omia afrikkalaisia juuriaan. Afrikkalaisvaikutteet näkyvät hänen koreografioissaan selvinä ja kauniina. Teoksen musiikista vastaa eteläafrikkalainen säveltäjä Philip Miller. Klassisten länsimaisen soittimien lisäksi mukaan tulee afrikkalaisia lyömäsoittimia ja ihmisääntä.

Masilon Giselle saa maailmanensi-iltansa toukokuussa 2017, joten Kuopiossa saamme nähdä tämän upean teoksen aivan tuoreeltaan!
 

 

Ohjelmanmuutokset mahdollisia.

Kuva Stella Olivier: workshop for William Kentridge´s 'More Sweetly Play the Dance' 

GISELLE

Koreografia Dada Masilo
Musiikki Philip Miller
Piirrokset William Kentridge
Valosuunnittelu Suzette le Sueur
Tukijat The Joyce Theater (New York), Hopkins Center (Dartmouth College, New Hampshire), la Biennale de la danse de Lyon 2018 (France), Sadler’s Wells (London)

ESITYSTIEDOT JA LIPUT

19.6. & 20.6. klo 18
Kuopion Musiikkikeskus, konserttisali
Kesto 95 min, sis. väliajan

HUOM. Esitystä ei suositella alle 14-vuotiaille

LIPUT alkaen 53,50€