14.-20.6.2017

Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

DADA MASILO Etelä-Afrikka

Giselle kor. Dada Masilo

Nuori nainen kuolee tultuaan miehen pettämäksi. Hän ei voi levätä rauhassa haudassaan, vaan muuttuu Wiliksi – haamuksi, joka ei ole saanut tyydyttää tanssihaluaan lyhyen elämänsä aikana.

Gisellen romanttinen tarina on yksi maailman esitetyimmistä baleteista. Nyt siihen tarttuu eteläafrikkalainen nykytanssikoreografi Dada Masilo, joka häikäisi kuopiolaisyleisön viimeksi vuonna 2014 loistavalla Joutsenlammellaan!

Masilo on ehdottomasti afrikkalainen taiteilija. Hän ei ole unohtanut teostensa klassista taustaa, muttei myöskään omia afrikkalaisia juuriaan. Afrikkalaisvaikutteet näkyvät hänen koreografioissaan selvinä ja kauniina.
Masilon Giselle saa maailmanensi-iltansa toukokuussa 2017, joten Kuopiossa saamme nähdä aivan tuoreen, uuden tanssiteoksen!

Masilo luo parhaillaan Giselleen uutta liikesanastoa ja käsittelee juonta yhdessä tanssiryhmänsä kanssa. Musiikista vastaa eteläafrikkalainen säveltäjä Philip Miller. Musiikkiin otetaan vaikutteita Adolphe Adamin alkuperäisestä teoksesta, mutta klassisten länsimaisen soittimien lisäksi mukaan tulee afrikkalaisia lyömäsoittimia ja ihmisääntä.

Aiemmat Dada Masilon versiot baletin klassikoista – Romeo ja Julia, Carmen sekä Joutsenlampi – ovat olleet valtaisan menestyksekkäitä sekä kriitikoiden että yleisön keskuudessa ympäri maailman!
 

 

Ohjelmanmuutokset mahdollisia.

Kuva Stella Olivier: workshop for William Kentridge´s 'More Sweetly Play the Dance' 

GISELLE

Koreografi Dada Masilo
Kantaesitys 2017

ESITYSTIEDOT JA LIPUT

19.6. & 20.6. klo 18
Kuopion Musiikkikeskus, konserttisali
Kesto 90 min, väliaika

LIPUT alkaen 53,50€

OSTA LIPUT TÄSTÄ